Anasayfa1
30 Kasım 2024 ( 17 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'ye yeni bir göç dalgası gelir mi? Hakan Fidan'dan Halep açıklaması


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de muhalifler ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar hakkında açıklama yaptı. Bakan Fidan, "Halep’te yaşanan çatışmalara Türkiye müdahil değil" dedi.



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT'nin bu yıl 8'incisini düzenlediği TRT World Forum 2024'te "Savaş ve Düzen: Değişen Dünya'da Jeopolitik Değişimlere Yön Vermek" başlıklı oturumun açılışında açıklamalarda bulundu.

Uluslararası sistemin politik, askeri, ekonomik ve çevresel zorluklar getirdiğini belirten Fidan, bu zorluklar için kritik jeopolitik bir dönemden geçildiğini aktardı.

"TÜRKİYE MÜDAHİL DEĞİL"

Gittikçe daha derinleşen bir kutuplaşma görüldüğünü söyleyen Bakan Fidan, "Burada sistem bizi buna itiyor, bu da yeni müttefiklere itiyor. Bunun sonucu olarak, uluslararası güvenlik mimarisi gittikçe zayıflıyor" dedi.

Suriye'de Heyet Tahrir eşŞam'ın liderliğindeki silahlı güçler ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fidan, "Halep’te yaşanan çatışmalara Türkiye müdahil değil. Tedbirler alınıyor" ifadesini kullandı.

Fidan, "Yeni bir göç dalgasını tetikleyecek hiçbir aksiyona girişmeyiz" dedi.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son ankette çarpıcı sonuçlar! Cumhur İttifakı'nda çarpıcı düşüş! Bakanlık rakamları ortaya koydu, Tarihi bütçe açığı ortaya çıktı! 2024 bütçesinden her 100 lira vergimizin 17,4 lirası faize gitti Türkiye için çok önemli uyarı! "Yükseliş, İtalya'dan daha sert" Afgan göçüne önlem: Yunanistan, Türkiye sınırına 40 km’lik çelik duvar ördü!