Yılda 1.3 milyon yolcu garantisi verilerek özel sektöre yaptırılan ancak yıllık yolcu sayısı bine bile ulaşmayan Kütahya'daki Zafer Havalimanı'ndan sonra şimdi de Balıkesir'de ‘hayalet havalimanı' şoku yaşanıyor. Yılda 1 milyon yolcu hedefiyle inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.
Hükümet, 2016'da nüfusu 1 milyon 187 bin olan Balıkesir'e bir havalimanı yapma kararı aldı. Yolcu sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.

NE UÇAK NE YOLCU GELDİ
Teknik uzmanından güvenliğe kadar havalimanında çalışacak 99 kişilik personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı, 10 Şubat 2020'de resmen hizmete açıldı. Ancak, ne açıldığı gün ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı. Her gün tam kadro yolcu ve uçak bekleyen 99 personel aradan geçen 18 ay boyunca alanda bir tek uçak, bir tek yolcu göremedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Balıkesir'e niçin uçak gelmediğini sordu. Bakan, COVID19 nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir'e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. Ancak 1 Temmuz'da yasakların kalması sonrası birçok ile uçaklar inip kalkarken Balıkesir'e yine uçak gelmedi. CHP'li Şahin, “Hemşerilerimiz havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın boşa gitmesine izin veremeyiz” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ucakinmeyenhayalethavaalani6544960/
Kamuda işi olanlar dikkat! İktidara yakın sendika iş bırakıyor10 izlenme
RTÜK Başkanı Şahin'den 'Narin' uyarısı14 izlenme
Seçmenle buluşan İmamoğlu'ndan seçim açıklaması: "Adam kazanamadı"28 izlenme
Süleyman soylu ile Barış Atay fena atıştı! "Arabayı öğrenene kadar, odana girip fotoğraf çektirenleri öğrenseydin"51 izlenme
Referandumda yüzde 60 diyen anket şirketinden şaşırtmayan rakamlar!329 izlenme
Enflasyon'dan o da nasibini aldı: Fiyatı iki ayda yüzde 65 arttı28 izlenme
Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV zammı geldi15 izlenme
Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda 'kediciklerden' polislere büyük şok!437 izlenme
Belediyenin AKP’li döneminde sosyal medya fişlemesi! Personel için ‘beğeni’ raporu tutmuşlar
İşte israfın fotoğrafı: Yerli ve milli yangın söndürme filosu yıllardır yerde bekliyor!
Diyarbakır'da toplu açılış töreni güne damga vurdu! Erdoğan sahada yükselen pankartlara büyük ilgi gösterdi
Memura yüzde 141 emekliye yüzde 92 zam