Türkiye basın tarihinde haberleri, yazıları, dosyaları ve kitaplarıyla büyük bir iz bırakan gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin üzerinden tam 31 yıl geçti.
Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastı, İBDAC ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 31 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı.
Gazeteci Cengiz Erdinç, KRT TV'de Uğur Mumcu suikastı hakkında açıklamalarda bulundu.
Başka Bir Gün programında Seçil Özer'in soruları yanıtlayan Cengiz Erdinç, faili meçhul cinayetler hakkında konuştu.
Uğur Mumcu cinayetinin yeteri kadar soruşturulmadığının altını çizen Erdinç, "Devlet, faili meçhul soruşturmalarını özensiz bir biçimde yaptı. Uğur Mumcu cinayeti tam olarak araştırılmadı. Bir tanıdık çıkmıştı, TRT'ye çıkarıp itibarsızlaştırdılar, halbuki 2 kişiyi teşhis etmişti" dedi.
"DEVLET KORUDU"
Katillerin devlet tarafından korunduğunu belirten Erdinç, şöyle konuştu:
"Faili meçhuller 1977'de 12 Eylül darbesini hazırlayan bir dizi aydın cinayetiydi. Bunlar Milliyetçi Hareket Partisi'nin, ülkücülerin içinde özel bir ekipti. Bu ekip pek çok cinayete karışmıştı. Bu cinayetler hep faili meçhul kaldı.
Devlet tarafından korundular, istihbarat örgütleri tarafından korundular. Susurluk gibi olaylarda bu ilişkiler çok net ortaya çıktı.
Kanlı bir zincir var. Uğur Mumcu, mafya ile devlet ilişkisinin izini süren önemli bir gazeteciydi. Önemli bir toplumsal simgeydi. Aslında toplumun sesini kıstılar."
Erdinç'in konuşmasının tamamı için tıklayın.
KRT
İTÜ'deki Ak Gençlik etkinliğine rektör de katıldı!126 izlenme
Akbelen’de bilirkişi incelemesinde ilginç görüntü: Katlettikleri ağaçların gölgesine sığındılar!62 izlenme
Cinsel istismara uğrayan kız çocuğu, devlet korumasında bir kez daha istismara uğradı: Soruşturma bile açılmadı!38 izlenme
YSK Başkanı açıkladı! İstanbul seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu önde!156 izlenme
Ders almıyorlar: Altın madeni için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı!33 izlenme
Karamollaoğlu sert çıktı 'Bu hazımsızlığın işareti. Bize destek verecek büyük bir kesim Ak Parti'den kopacak'146 izlenme
Narin Davası'nda gerginlik çıkınca, Güran ailesi salondan böyle çıkarıldı25 izlenme
Ceren'in katili, cezadan kurtulmak için bu kez de Yargıtay'a başvurdu!66 izlenme
Hyundai, Rusya'daki üretim tesisini satıyor
Boğaziçi lisansüstü öğrencileri Melih Bulu’nun davetine katılmayı kabul etmedi!
Emeklilerden ikramiye artışına tepki! "Dalga geçer gibi… Hayal kırıklığına uğradık"
Butlan her şeyi yapıyor ama kurultay yapmıyor! Bir tek gücü ona yetmiyor...