Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç, Meclis Genel Kurulu’nda; Milli Güvenlik Kurulu bütçesi üzerinde konuştu.

MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun, Turkish DoCo adlı bir havayolu ikram firmasının yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Kılınç, şunları söyledi:
“AKP’nin sözde ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonundan söz edilirken, Cumhuriyetimizin 100. Yılında; ülkemiz, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nden yoksun bırakılmıştır. Pandemi ve 6 Şubat depremleri ile yaşanan güvenlik sorunları, kuzeyimizde Rusya – Ukrayna çatışması, güneyimizde İsrail’in Filistin’e yönelik katliamları, uzay ve siber güvenlik sorunları, dünya ölçeğinde yeni güvenlik sorunları ve arayışları, güncel bir Milli Güvenlik Siyaset Belgesi gerektirmektedir.
Peki, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı; Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri’nin, asıl görevini yapmak yerine ne işle meşgul olduğunu biliyor musunuz?
Bilmiyorsanız, söyleyeyim.
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, yemek tedarikçisi, taşeron özel bir şirketin yönetim kurulu üyeliği ile meşgul. Dahası, yönetiminde yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu şirketin imza yetkili temsilciliğini yapıyor. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri’nin yemek tedarikçisi taşeron bir şirketin elemanı olmasını kabul etmiyoruz. Bu, kabul edilemez…”

Güvenlik ve savunma alanında büyük bir insan gücü ve büyük bir bütçe kullanıldığını ancak tek adam yönetiminde güvenlik kurumlarının çürütüldüğünü ifade eden Yüksel Mansur Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kara para aklamanın aracı haline gelen güzellik salonları; devletin gözü önünde başkentimiz Ankara’yı bile haraca bağlayan suç örgütleri; Polis eşliğinde İstanbul’dan Ankara’ya getirilerek siyasi cinayet işlettirilen tetikçiler; Kara Kuvvetlerimizin güzide bir eğitim kurumunda toplu iğne bulamadığını belirten ‘müritler, meczuplar’; Yandaş vakıflara bilgi servisleri yapan istihbarat yapılanmaları. 2023 Türkiyesi’nde karşı karşıya olduğumuz güvenlik tablomuz bu”
Türkiye’nin Saray’ın etrafında yuvalanan Narkopolitik yapının tehdidinden kurtarılması için topyekûn bir karşı mücadeleye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kılınç, “Devlet suç örgütleri ile ortaklık kuramaz.” dedi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Soylu rahatsız: 'Ayhan Bora Kaplan'a yönelik operasyonda gece kulübü görüntüsü iddiası133 izlenme
Ünlü sanayicinin canına tak etti iktidara bayrak açtı: "Enflasyonun kaynağı ekonomi programı"11 izlenme
Bakanlıktan 'İmamoğlu'na soruşturma' açıklaması "Tamamen hukuka uygun"113 izlenme
120 saniyede 'Şeker Fabrikalarının satılmasına neden hayır !'1188 izlenme
Corona virüsüyle mücadele ederken Erzincan’da başka bir hastalık patlak verdi!73 izlenme
AKP'den tarikatlara 'kurban' kıyağı!286 izlenme
Nasuh Mahruki tutuklandı28 izlenme
Sadece bir devlet hastanesinde bir yılda 274 çocuk doğum yaptı!81 izlenme
Benzin ve motorine bu gece de zam geliyor!
CHP'li Özgür Karabat, AKP'nin 'Vakıfbank'taki vurgunu'nu açıkladı: 'Sayıştay’dan dahi ismi saklanan bir şirket var'
Ülke bu halde ! Kayseri'de, sigara içilmediği halde masanın üzerindeki sigara paketini bahane edip esnafa ceza yazdılar !
AKP'li başkan yardımcısı vatandaşlara küfür etti !