AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakaret suçundan hakkında soruşturma açılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan tutuklanmıştı.
Özdağ'ın tutuklanmasına gerekçe olan suçlamayla ilgili soruşturma devam ederken, 19 Ocak'ta Antalya'da partisinin İl Başkanları İstişare Toplantısı'ndaki konuşması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. Özdağ'ın söylediği ifadelerin TCK 299/12 maddesinde belirtilen 'Cumhurbaşkanına hakaret' kapsamına girdiğini savunan savcılık 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenleyip Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianamede ayrıca siyasi yasak da talep edildi.
Özdağ’ın 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama' suçlamasından tutukluluk incelemesi de bugün yapıldı. Duruşmaya SEGBİS ile tutuklu bulunduğu Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden bağlanan Ümit Özdağ, tahliyesini talep etti, ancak reddedildi. Avukatlarının tutukluluk incelemesinin 19 Şubat’ta yapılacağını bildiği için bugünkü duruşmaya bütün avukatların katılamadığı, duruşmanın yapıldığı dakikalarda ziyareti için tesadüfen cezaevinde bulunan bir avukatın gelişmeleri takip ettiği ve tutanağın tebliğinden sonra da tutuklamanın uzatılmasına itiraz edecekleri belirtildi.
Tele1
Yunanlı genç, "En nefret ettiğim ülke Türkiye" dedi, "neden?" diye sorulduğunda cevabı ilginçti36 izlenme
İmamoğlu'ndan Ataşehir'de 39'uncusu düzenlenecek olan "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" ilçe mitingine davet: "İstanbul tarih yazdı, yazmaya devam ediyor"19 izlenme
Erdoğan, 'Berat Albayrak' için 'birinci derece akrabam değil, damadım' demiş!105 izlenme
İYİ Parti’den 103 istifa daha: "İlçeyi AKP'ye teslim ettiniz'23 izlenme
Bülent Arınç’tan gündeme bomba gibi düşecek Berat Albayrak itirafı!58 izlenme
Narin cinayetinde çok önemli detayları veren en önemli delilin görüntüsü ortaya çıktı32 izlenme
Enflasyon tartışması büyüyor: TÜİK'ten sepet savunması24 izlenme
AKP ve MHP Ermenek önerisini reddetti!59 izlenme
Mansur Yavaş: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin kuruluş ayarlarına geri dönmek, bugün yaşadığımız bütün sorunların tek çaresidir”
Milyonlarca emekli bekliyordu, takvim netleşti: İşte maaş farklarının hesaplara yatacağı tarih
Man Adası davasının gerekçeli kararı tartışma yarattı!
Embriyo Üretim Merkezi’nin kapısına kilit vuruldu! 15 bin damızlık ineği kestiler!