Semih Çelik isimli cani Ayşenur Halil’i Eyüpsultan'daki evinde boğazını keserek, İkbal Uzuner'i de vücudunu parçalara ayırarak canice katletti. Çelik yaptığı vahşetin ardından İkbal Uzuner’in başını attığı surlardan atlayarak intihar etti.
Vahşet tüm Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Başta Ayşenur Halil'in Medipol Üniversitesi'ndeki arkadaşları olmak üzere birçok üniversitede kadınlar ayağa kalktı. İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Dicle Üniversitesi'nde kadınlar eylem düzenledi.
ARKADAŞLARI AYŞENUR İÇİN SİYAH GİYDİ

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kampusta protesto yürüyüşü düzenledi.
Fatih'te Semih Çelik tarafından canice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için toplanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, yürümek isterken polis ve özel güvenlik barikatı çekildi.

Öğrenciler, “barikata yüklen” sloganlarıyla duruma tepki gösterdi.
Tepkilerin ardından barikat kaldırıldı.
CHP'li gençler ve kadınlar, kadın cinayetlerini ve cinayetlere, şiddete karşı iktidarın tutumunu, Edirnekapı Surları önünde protesto etti. İktidarı, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaya çağıran CHP'liler, "Bu düzene sessiz kalmayacağız. Bu düzenin kurbanı kadınlar ve çocuklar olmayacak. Kadınları ve çocukları koruyamayan, korumayan bu düzeni mutlaka değiştireceğiz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır demeye de, 6284’ü uygula demeye de devam edeceğiz" açıklaması yaptı. Açıklamaların ardından kırmızı karanfillerle birlikte, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil ile kadın cinayetlerinde katledilenlerin fotoğrafları sur dibine bırakıldı.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, kadın cinayetlerine, tacize, şiddete ve cezasızlığa karşı kampustan şehir merkezine yürüyüş gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın 1 milyon Suriyeliyi ülkesine geri gönderme fikri suya düştü: Suriye'den veto!
Bir zam haberi de elektrikten geldi! Yine elektrik şirketleri kazanacak
ABD Senatosu 'Türkiye'ye yaptırım' tasarısını onayladı
Göçmen tartışması büyüdü: Süleyman Soylu, Hulusi Akar ve Erdoğan hakkında suç duyurusu!
Özhaseki 15 Temmuz darbesini yöneten isme "zorlukları birlikte aşalım" diye mektup gönderdi!
Denetimler kapsamında tespit edilen kaçak sığınmacılar gözaltına alınmamak için Türk polisine direnmeye başladı
Sağlık çetesini çökerten ihbar ortaya çıktı
Samandağ’da arazi kamulaştırmasına karşı çıkan vatandaş: "Oğlum 25 yıl Arabistan'da çalıştı o toprağı almak için. Depremde vefat etti. Önce beni oraya gömmeleri lazım"
CHP'li Özel'den EYT tepkisi: "Kış geçer kurt yediği ayazı unutmazmış, EYT'liler unutmaz"
İmamoğlu'na tepki göstermişti: Reyhanlıoğlu'nun ailesinin Kahramanmaraş'ta inşaatçılık yaptığı ortaya çıktı!