Daha önce defalarca Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilen ve zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasını öngören düzenlemeler tüm siyasi partilerin karşı çıkması ile engellenmişti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Yönetmeliğinde değişiklik yaparak madencilik faaliyetleri için zeytinlikleri yok edecek düzenleme 1 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yeniçağ'da yer alan habere göre, gündeme dair yaptığı yorumlarla dikkat çeken Şahan Gökbakar sosyal medya hesabından duruma;
"Bugün yayınlanan bir yönetmelik ile zeytinlikler madencilik faliyetine açılmıştır. Zeytinliklerin madencilige açılması kabul edilemez. Zeytin ağaçları bu ülkenin servetidir. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığını bu hatadan dönmeye davet ediyorum" diyerek isyan etti.
Gökbakar'ın paylaşıma beğeni ve yorum yağdı.

Bakanlığın 21/9/2017 tarihli ve 30187 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Maden Yönetmeliğinin 115 inci maddesine eklediği fıkra şöyle:
“Ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda madencilik faaliyeti yürütecek kişinin faaliyetlerin bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini taahhüt etmesi şartıyla Genel Müdürlük tarafından belirlenen çalışma takvimi içerisinde zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Bakanlıkça izin verilebilir. Zeytin sahasının taşınmasının mümkün olmadığı durumlarda sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Bakanlıkça izin verilebilmesi için madencilik faaliyeti yürütecek kişinin madencilik faaliyetleri bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini ve Tarım ve Orman Bakanlığınca uygun görülecek alanda dikim normlarına uygun, faaliyet yürütülecek saha ile eşdeğer büyüklükte zeytin bahçesi tesis edeceğini taahhüt etmesi zorunludur. Bu fıkra kapsamında zeytin sahasının taşınmasına ilişkin tüm masraflardan ve zeytin sahasının taşınmasından kaynaklanan tüm taleplerden madencilik faaliyeti yürütmesi yönünde lehine karar verilen kişi sorumludur. Bu fıkra kapsamında zeytin sahasının taşınmasına ilişkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça, zeytin bahçesi tesis edilmesine ilişkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenir.”
İmamoğlu Adana'dan 'hodri meydan' dedi: "Benim tek bir suçum var, cesaretin varsa çık karşıma"19 izlenme
TOKİ'den tanıdık isimlere milyarlık 'deprem konut ihaleleri'48 izlenme
YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İmamoğlu'nun duruşmasının ardından ilk sözleri30 izlenme
Cola, meyve suyu ve gazozlara zam geldi25 izlenme
Dilan Polat'tan sonra güzellik merkezleri mercek altında40 izlenme
Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor: İki katına çıkabilir! '1050 TL'lik fatura' detayı21 izlenme
Erdoğan'ın 'Nas'ı suya düştü! İki yıldır Türk halkı neden fakirleştirildi?31 izlenme
Starbucks, Orta Doğu'da 2000 kişiyi işten çıkardı20 izlenme