CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Harran Üniversitesi Hastanesi'nde hurdaya ayrılan tıbbi cihazların usulsüz şekilde başka adreslere taşındığını belirterek, konuyu kamuoyuyla paylaştı. Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu bir hırsızlıktır. Kamu malı açıkça yağmalanmıştır" ifadelerini kullandı.
Söz konusu iddialar, Şanlıurfa merkezli bir internet sitesinde 23 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan "Harran Üniversitesi bu iddialarla çalkalanıyor" başlıklı haberle gündeme gelmişti. Haberde, bazı tıbbi cihazların hurdaya ayrıldığı ancak bu cihazların bir kısmının hurda merkezine götürülmediği öne sürülmüştü. Harran Üniversitesi Rektörlüğü, haberin ardından soruşturma başlatarak, iddiaların araştırılması için bir komisyon kurdu.

Tanal, soruşturma komisyonu başkanı Prof. Dr. Abulcenap Cevheri'nin imzasını taşıyan ön inceleme raporunu paylaşarak, "Harran Üniversitesi Hastanesi'nde tıbbi cihazlar, tanklar, motorlar 'hurda' adı altında sistem dışına çıkarılmış, hurda merkezine değil, başka adreslere indirilmiştir. Kamera kayıtları ve resmi tutanaklarla sabittir" dedi. Milletvekili Tanal, yetkililere seslenerek, "Bu olay, resmen kamu malı kaçırmaktır! Bu saatten sonra susan da suç ortağıdır!” dedi.

Savcıları konuyu araştırmaları için göreve çağıran Tanal, “Milli Eğitim Bakanı! Bu sizin sorumluluğunuz! YÖK! Bu rezaletin üzerini örterseniz siz de suç işlersiniz!" ifadelerini kullandı.
Tanal, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi gereği görevi kötüye kullanma ve 155. maddesi gereği zimmet suçlarının işlendiğini belirterek, "Devletin malını talan edenleri koruyan herkes bu halkın lanetini alır! Şanlıurfa’yı sahipsiz sananlara buradan ilan ediyoruz: Harran Üniversitesi’ndeki bu kamu yağmasının hesabı sorulacak! Takipçisiyiz! Peşini bırakmayacağız!" dedi.
Gerçek Gündem
Özgür Özel'den iddianame tepkisi: "Darbecilerin siyasete muhtırası"12 izlenme
Seçim dönemi geldi devlet personeli AKP için çalışmaya başladı!104 izlenme
Bunu söyleyen bir Hakim! "Savcılık sanık Nagehan Alçı’yı koruyor"46 izlenme
Aladağ'da öğrenci yurdunda çocuğu bulunan baba 'Burası Süleymancı'ların yurdu.. Yurdu yıktılar bizim çocuklarımızı buraya yerleştirdiler !'756 izlenme
AKP Karaman İl Gençlik Teşkilatı gerçeği itiraf etmiş 'Siz iyi çalışmadınız diye Erdoğan'ın oyları gidiyor. Sizler darbe yapıyorsunuz Erdoğan'a !'1262 izlenme
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen’in zeybek oynadığı son görüntüler yürekleri dağladı32 izlenme
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik denetimi yapan Dicle Elektrik ekiplerine uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi!30 izlenme
Emekliler yaşadığı binaya bu pankartı astı: "AKP'lilerin selam vermek için bile uğramaması rica olunur"39 izlenme
İşte Altındağ'da Emirhan Yalçın'ın katil zanlısı Yahya Abdo'nun ifadesi! "Parkta aniden..."
CHP, AKP’li başkanın borçlanma yetkisine ‘evet’ dedi: İntikamcı davranmayacağız
Sayıştay raporları ortaya çıkardı: İşsizlik Sigortası Fonu'nda 12 milyar TL'lik açık!
Binali Yıldırım’dan canlı yayında büyük hata ! Kâğıtta İzmir yazıyor !