Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'tan 'Katliam Yasası'na net tavır: "Hapis cezası ile karşılaşmaya razıyım"

Videonuz yüklenirken bir hata oluştu!
Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hata Kodu: 101
18 izlenme 01 Ağustos 2024
Reklamlar

CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, Meclis'ten geçen Katliam Yasası'nı uygulamayacaklarını belirterek, "Bunun CHP’li olmakla da bir ilgisi yok, insan olmakla bir ilgisi var" dedi ve ekledi: Hapis cezası ile karşılaşmaya razıyım.



AKP ve MHP oylarıyla Meclis'te kabul edilen ve sokak hayvanlarını öldürmeyi öngören Katliam Yasası'na tepki gelmeye devam ediyor. CHP'li belediyeler bu kanlı yasayı uygulamayacaklarını net bir şekilde açıkladı. CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'VİCDAN SAHİBİ HİÇ KİMSE BUNU YAPAMAZ'

Halk TV'de Yeni Bir Sabah programına katılan Dedetaş, kararı uygulamayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bunun CHP’li olmakla da bir ilgisi yok, insan olmakla bir ilgisi var. Bu siyaset üstü bir konu. Hiçbir insanın vicdanı bir canlıyı öldürmeye yetmez diye düşünüyorum. Vicdan sahibi hiç kimse bunu yapamaz. Hapis cezası ile karşılaşmaya razıyım. Düşünüp düşünüp bunalıma girme noktasına geliyorum. Çünkü bu çok zor bir şey."

Gerçek Gündem

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Varlık barışında yeni dönem: Artık vergi mükellefi olmayanlar da ‘barışacak’ Deprem bahane, rant şahane Muharrem İnce’yi “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek protesto eden kadına küfür edildi! Abdurrahman Dilipak'tan İdlib yorumu "Bu beyinsizler başımıza daha çok iş açar!"