Türkiye’de medya, sosyal medya ve iş dünyasını sarsan uyuşturucu soruşturması kapsamında bu sabah yeni bir operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında Hürriyet yazarı Mehmet Üstündağ, sosyal medya fenomeni Bilal Hancı, Abdullah Gençal ve Abdi İbrahim’in sahibi Nezih Barut’un oğlu İbrahim Barut yer aldı. Toplam yedi kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, bunlardan üçünün yurt dışında olduğu açıklandı. Hürriyet'in bir diğer yazarı Cihan Şensözlü de uyuşturucudan tutuklanmıştı.
Abdullah Gençal'ın Huzur Giyim'in sahibi Turgut Gençal’ın oğlu olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan Abdullah Gençal’ın ismi daha önce de kamuoyuna yansımıştı.
Babası Turgut Gençal, oğlu hakkında “Benden ölüm tehdidiyle para istiyor” diyerek şikâyetçi olmuş, dava beraatle sonuçlanmıştı.
Abdullah Gençal ise 2010 yılında babasını vergi kaçırmakla suçlayarak Maliye’ye ihbarda bulunmuş ve karşılığında hak ettiği ihbar tazminatını alamadığını ileri sürülmüştü.
İş dünyasında yankı uyandıran operasyon sonrası açıklama yapan Nezih Barut, oğlunun bir doğum günü partisi nedeniyle gözaltına alındığını belirtti. Barut, “Oğlumun uyuşturucuyla işi olmaz. Ne uyuşturucusu? İlaç bile içmez. Sigarası bile yok. Bu konularda çok hassastır. Adli süreç devam ediyor. Bugün veya yarın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Çok üzgünüz, böyle bir nedenle gündeme gelmesinden” ifadelerini kullandı.
Ekim ayında başlatılan uyuşturucu operasyonlarının ilk dalgasında İrem Derici, Hadise ve Kubilay Aka gibi tanınmış isimler gözaltına alınmıştı. Ardından televizyon spikerlerine uzanan soruşturmada Ela Rümeysa Cebeci, Hande Sarıoğlu ve Meltem Acet de gözaltına alınıp teste tabi tutulmuştu. Cebeci, uyuşturucu testinin pozitif çıkmasının ardından tutuklanmıştı.
Aynı kapsamda eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş’in de aralarında olduğu bazı gazeteciler tutuklanmıştı. Fenomen Sercan Yaşar kısa süreli tutukluluğun ardından serbest bırakıldı. Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun kuzeni Kasım Garipoğlu ile Burak Ateş hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
İrem Sak, Danla Bilic, Aleyna Tilki, Melisa Döngel, Yusuf Güney, Mümine Senna Yıldız ve Cihan Şenözlü gibi isimler hakkında da “uyuşturucu madde bulundurmak veya kullanmak” suçlamasıyla işlem başlatıldı. Bu kapsamda Sarıyer, Eyüpsultan, Şişli, Üsküdar, Bakırköy ve Esenyurt’taki evlere baskın yapıldı.
Gözaltına alınan Tilki, Bilic, Sak ve Yıldız; Adli Tıp’ta alınan kan ve saç örneklerinin ardından serbest bırakıldı. Bazı isimler adreslerinde bulunamazken, Yıldız’ın evinde 5 gram esrar ve esrar öğütücü bulundu.
Şeyma Subaşı, Şevval Şahin ve Mert Vidinli’nin yurt dışında oldukları tespit edildi. Subaşı’nın testi pozitif çıktı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul itirazları sonuçlanmadan, YSK Başkanı'na AKP'den dikkat çeken ziyaret!170 izlenme
İlber Ortaylı’dan ‘soy’ çıkışı: “Hem cahildir hem zihinleri geridir”302 izlenme
Erdoğan: 14 günlük kısıtlama gündemde yok67 izlenme
İnsanların yaşam tarzlarını eleştiren AKP yandaşı Sevda Türküsev alkollü mekânda eğlenirken görüldü!20 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı savcıyı hedef aldı: "Kumpasın en büyük destekçisi"37 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan yeni soruşturmaya sert tepki: "Utanç verici, azıcık cesur olun, delikanlı olun."41 izlenme
Sığınmacı yasası Japon Meclisi'ni karıştırdı, yumruklar havada uçuştu!47 izlenme
RTÜK'te boş koltuk krizi! İYİ Parti'ye mi geçecek?31 izlenme
Siyasi tarihe geçecek mazbata takası! Önce seçim iptal edildi sonra…
İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Meclis Göç Komisyonu’nda bu teklifte bulundu: Eli silah tutan Suriyeliyi eğitip gönderelim
Mahfi Eğilmez kötü ekonominin sorumlusunu açıkladı
Ünlü yazar AKP’nin içinden bilgi aldı: CHP’ye kurulan büyük tuzağı ifşa etti!