‘Türkiye Devlet Fedaileri’ isimli yapılanma ile ilgili tartışmalar sürüyor. Geçen gün İzmir'in Torbalı ilçesinde, Mehmet Cazip Obay adlı şahıs, 15 Temmuz Federasyonu Başkanı Mehmet Sıddık Dönmez ile tartıştı. Olay yerine gelen polis, tarafları karakola götürdü.
Obay'ın üzerinden bir adet kurusıkı tabanca ve üstünde Cumhurbaşkanlığı forsunun da olduğu “Türkiye Devlet Fedaileri” yazılı kimlik kartı çıktı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mehmet Sıddık Dönmez’in ifadesine BirGün'den Aycan Karadağ ulaştı.
'EMNİYET ADINA İŞ YAPARIM'
Şahıs ‘Bana her ay 50 bin TL para ödeyeceksin’ dedi. Bana ‘Ben Süleyman Soylu’nun adamıyım, ben İstanbul Emniyeti adına iş yaparım. Eğer vermezsen seni şu an emniyet güçlerine aldıracağım’ dedi. Mehmet Cazip Obay polisi aradı gelen polise de aynı şeyleri söyledi.
'AMAÇ KOLLUĞA YARDIMCI OLMAK'
Konuyla ilgili açıklama yapan Obay ise, Türkiye Devlet Fedaileri adlı yapılanmanın resmi bir kuruluş olmadığını ifade etti, amaçlarını ise “Kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” diye açıkladı. Obay, “Devlet Fedaileri herhangi bir ideoloji taşımayan, tamamen milliyetçi gençlerden oluşan insanların bir araya gelerek, kolluk kuvvetlerine ‘Şurada bu insan torbacı, şurada bu insan bunu yapıyor’ gibi bilgi veren kişilerdir” dedi.
Konuyu gündeme getiren CHP İzmir Milletvekilli Murat Bakan ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Bu tarz ne olduğu belli olmayan yapılanmaların ortaya çıkması, ülkemizde silahlı güç, paramiliter yapılanmalar olduğu izlenimini veriyor ve bu da toplumda korkuya ve endişeye sebep oluyor. İnsan bilmediği şeyden korkar. Biz bu yapılanmaları araştırıyor, ifşa ediyor ve görünür kılıyoruz. Biz bu yapılanmaları ve iddiaları Meclis’e taşıyor, basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz. Saray’ın yaratmaya çalıştığı gizem havasından korku ikliminden çekinmiyoruz.”
Gökçek'in makam odası ihalesinde skandal ayrıntılar ortaya çıktı!37 izlenme
AB zehir zemberek Türkiye raporunu kabul etti: Sadece bir konuda Türkiye takdir edildi! Bilin bakalım hangi konu?26 izlenme
Türkiye'yi aylarca krize sokan isim artık YSK'yı yönetecek!714 izlenme
Süleyman Soylu bunun da izini sürecek mi? AKP'li meclis üyesinden montaj, İmamoğlu'na hakaret, nefret söylemi!113 izlenme
Sigaraya zam geldi!50 izlenme
İnşaat ustası isyan etti: "Ev sahibi olabilmen için ortalama 8- 10 yıl hiç yiyip içmeden çalışman lazım"26 izlenme
AKP'li belediyelerde Veyis Ateş ve Süleyman Özışık 'temizliği'! İki isime ilişkin paylaşımları siliyorlar!89 izlenme
‘Nezaket’ yazdı, yakalama kararı çıkarıldı!40 izlenme
AKP'nin yalanını başsavcılık tescilledi: 31 Mart Seçimleri'nde oylar çalınmamış!
Bahçeli'den sürpriz 'İmralı' çıkışı: "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de konuşsun"
YSK Başkanı “500 değil, 357 milyon zarf bastırıldı”
Erdoğan'ın konuşması bitmeyince tören bekletildi!