Muğla Valiliği’nden Akbelen Ormanı'nda kesilen ağaçlarla ilgili açıklama geldi.

Kesilen ağaçların yerine fidan dikileceği iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;
*İlimiz Milas ilçesinde bulunan; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınmış ruhsat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED belgesi, mevzuat gereği alınması gereken diğer kurum görüşleri doğrultusunda; YeniköyKemerköy Termik santralleri için şirketin uhdesinde bulunan sahaya elektrik üretiminde kullanılmak üzere ilave kömür madeni işletme izni verilmiştir.
*Bu kapsamda yapılması gereken işlemler için 24 Temmuz 2023'te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir.

“130 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRELECEK”
*Bu işlemden sonra, maden çıkacak sahalar tıpkı diğer maden sahalarında olduğu gibi izin sahibi tarafından rehabilitasyon projesine uygun olarak rehabilite edilecek ve mevcut alanda benzer özelliklerde 130 bin fidan dikimi gerçekleştirecektir.
*Bu süreç boyunca, çeşitli provokasyonlar sonucu, tarihi şan ve şerefle dolu jandarmamız ve polisimize yapılan tahrik edici, çirkin ve maksatlı saldırılara karşı gerekli adli ve idari çalışmalar başlatılmıştır.
*Oradaki süreç sona ermesine rağmen bölgede görevini ifa eden kamu çalışanlarına müdahalede bulunmaya davet edenlere, provokasyon ortamı oluşturamaya yönelik söylem oluşturanlara karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz.
Sözcü
Lüks içinde yaşayan “Kedicikler” işsizmiş!144 izlenme
Medeni Kanun'u hedef alınca görevden alınan GATA başhekim yardımcısının yeni videosu ortaya çıktı!68 izlenme
Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu açıkladı: Emekli ve memur zamları belli oldu39 izlenme
İmamoğlu açıkladı: Evsiz vatandaşlar için eski İETT otobüsleri bakımevine dönüştürüldü40 izlenme
Aracını yurttaşın üzerine sürmüştü: Alkollü olduğu iddia edilen sürücü AKP'li çıktı18 izlenme
‘Kamuda mülakat kaldırılsın’ önerisini AKP ve MHP reddetti45 izlenme
Deprem sonrası hasar tespit çalışması: İstanbul'da kaç bina riskli?21 izlenme
"Erdoğan'ın uçağına asla ve kat'â binmeyeceğim" diyen Ahmet Hakan, Erdoğan'ın uçağına bindi!143 izlenme
Milyoner sayısı beş ayda 18 bin arttı: Toplam mevduatları 1 trilyonun üzerinde
Yaptığı bina 111 kişiye mezar olmuştu: Pişkin müteahhitten akılalmaz savunma
İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a 'parmak' yanıtı: "Sana salladım"
Hastane projesinde bütçe krizi! Para bitti inşaat yarım kaldı