Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında yemek pişirilmesi ve dağıtılmasına yönelik 9 Ocak’ta ihale açtı. İhale duyurusunda, ihalenin 6 Şubat günü gerçekleştirileceği ve ihaleye son teklif saatinin 14.00 olduğu belirtildi.
DEPREM DURDURAMADI
Türkiye, 6 Şubat sabahına Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,6 ve 7,7 şiddetindeki depremlerle uyandı. Türkiye'deki 11 kentin yanı sıra Suriye'deki kentlerden de hissedilen depremler nedeniyle hayat adeta durdu. Ancak AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 9 Ocak’ta duyurduğu ihale tarihinden geri adım atmadı. Çok sayıda kamu idaresi, “Mücbir sebep” nedeniyle ihalelerini iptal ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ihale komisyonu, Ramazan ayında pişirilecek yemeklere talip olan şirketlerin tekliflerini değerlendirmekle meşgul oldu.
EN İYİ BİLDİKLERİ İŞ
22 Mart'ta yayımlanan sonuç ilanına göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Merve Global Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret isimli şirket ile 5 milyon 500 bin TL’lik anlaşma yapıldı. İhalenin sözleşmesinin 17 Mart'ta imzalandığı bildirildi.
Yaşananlara tepki gösteren CHP’li Hasan Şencan, “Binlerce ev yıkılmış, binlerce insan vefat etmiş, binlerce insan enkaz altında yardım beklerken bunlar o ara ihale vermekle meşgullermiş” dedi. Deprem sabahı yalnızca Türkiye’de değil, çok sayıda ülkede de seferberlik ilan edildiğini kaydeden Şencan, şunları söyledi:
“Deprem sabahı bizim yerel yöneticiler en iyi bildikleri işi yapmakla meşgullermiş. Bugünleri kayda geçiriyoruz. Yok öyle, ‘Doğal afet, büyük deprem’ diyerek bahanelerin arkasına sığınmak. Afetler olağandır ama önlem almayan yöneticiler en büyük felakettir. Sorumluları bağımsız yargı önüne çıkarıp, tek tek cinayetten yargılanmasını sağlayacağız."
KRT
Motorin zamları vatandaşı çileden çıkardı: "Her gün zam bu nedir ya? Vallahi bıktık usandık terk edip gideceğiz bu memleketi"67 izlenme
TÜİK Şubat ayı enflasyonunu açıkladı47 izlenme
İmtiyazlı ailenin diplomatı ikinci kez büyükelçi yapıldı30 izlenme
AKP’li başkandan mecliste tepki çeken söz: “Adam yerine koymayın onu”28 izlenme
AKP'liler İzmir'de #Hayır eylemine saldırdı ! 13 kişi bir 'hayır'cıyı linç etti !1046 izlenme
Köfte ve et dönerde mide bulandıran hile! Tek tek ifşa edildi37 izlenme
İBB vakıf üniversitesine peşkeş çekilen tarihi binaları geri almak istedi, AKP ve MHP 'engel' oldu!53 izlenme
İmamoğlu’ndan yeni video: Aklın yolu…44 izlenme
Nureddin Nebati yine tutturamadı: TL dibi gördü demişti, dolar 17’yi aştı!
Şimdi verin 15 canın hesabını! Göz göre göre gelen felaket
Manevi danışmanlık adı altında 'rehberlik': İmamlar derse girdi, öğrenciler camiye götürüldü
Suriyeli Türk kıza saldırdı, ilçe ayağa kalktı!