Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ankara 2’inci İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu Okçuluk Derneği’ne tahsis edilen Çayyolu’ndaki alanın plan değişikliği iptal edildi. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yargının bu kararı Okçuluk Derneği’nin rant amaçlı planlarını bitirdi. Okçuluk Derneği 12’den vuruldu” dedi.
Koru Mahallesi’ndeki 10 bin 420 metrekarelik park alanı Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Derneği’ne 29 yıllığına devredilmiş ve ruhsatı verilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Tuna ise park alanını yapılaşmaya açmıştı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin söz konusu alanla ilgili Ankara 2’inci İdare Mahkemesi’nde açtığı davada karar verildi. Mahkeme söz konusu alanda plan değişikliği yapıldığını ve bu değişikliğin yoğunluk artışı getirdiğini belirterek, park alanını yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti.
“YARGI 12’DEN VURDU”
Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Yargının bu kararı Okçuluk ihtisas Derneği’nin rant amaçlı planlarını bitirdi. Okçuluk Derneği 12’den vuruldu. Mahalleliyle yaşam alanlarının daraltılmasına karşı birçok kez bir araya geldik. Kamuya ait alanların peşkeş çekilmesine yönelik birlikte mücadele edildi. Mahkeme plan değişikliği yapılırken gerekli araştırma ve analizlerin yapılmadığı, yapılan değişikliklerin teknik ve nesnel gerekçelere dayanmadığı, zorunluluk ve kamu yararı içermediği gerekçesiyle planları iptal etti. Bir kamusal alanın ranta kurban edilmesine izin verilmedi .”

https://odatv2.com/vemahkemekarariniverdiokculukdernegi12denvuruldu16032027.html
İnce'den Yıldırım'a 'mertlik' vurgusu176 izlenme
Türkiye’nin 80 yıllık fabrikası kapatılıyor19 izlenme
Abdüllatif Şener: "Erdoğan bir daha seçim kazanamaz"2034 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç’tan Ebrar Karakurt’u hedef alanlara: "Ne geri zekâlı mahluklarsınız yahu"38 izlenme
Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclisi’nin AKP’li eski üyesi Bilal Tekatlı deşifre etti! AKP'li belediyeden 5 milyon euro kime gitti?50 izlenme
Faturasını ödeyemeyen emekli zammı kabul etmedi! "Bana vermesin kendinin olsun"10 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı: Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor19 izlenme
Bir ay önce açılışı yapılan çocuk hastanesinin tavanı çöktü!38 izlenme