Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ankara 2’inci İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu Okçuluk Derneği’ne tahsis edilen Çayyolu’ndaki alanın plan değişikliği iptal edildi. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yargının bu kararı Okçuluk Derneği’nin rant amaçlı planlarını bitirdi. Okçuluk Derneği 12’den vuruldu” dedi.
Koru Mahallesi’ndeki 10 bin 420 metrekarelik park alanı Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Derneği’ne 29 yıllığına devredilmiş ve ruhsatı verilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Tuna ise park alanını yapılaşmaya açmıştı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin söz konusu alanla ilgili Ankara 2’inci İdare Mahkemesi’nde açtığı davada karar verildi. Mahkeme söz konusu alanda plan değişikliği yapıldığını ve bu değişikliğin yoğunluk artışı getirdiğini belirterek, park alanını yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti.
“YARGI 12’DEN VURDU”
Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Yargının bu kararı Okçuluk ihtisas Derneği’nin rant amaçlı planlarını bitirdi. Okçuluk Derneği 12’den vuruldu. Mahalleliyle yaşam alanlarının daraltılmasına karşı birçok kez bir araya geldik. Kamuya ait alanların peşkeş çekilmesine yönelik birlikte mücadele edildi. Mahkeme plan değişikliği yapılırken gerekli araştırma ve analizlerin yapılmadığı, yapılan değişikliklerin teknik ve nesnel gerekçelere dayanmadığı, zorunluluk ve kamu yararı içermediği gerekçesiyle planları iptal etti. Bir kamusal alanın ranta kurban edilmesine izin verilmedi .”

https://odatv2.com/vemahkemekarariniverdiokculukdernegi12denvuruldu16032027.html
Cahiller din ile işte böyle aldatılıyor !1843 izlenme
İslamcılardan kadınlara akılalmaz tavsiye! 'Kocanızla cinsel ilişki sırasında onları düşünün'1426 izlenme
Yorgunluğa son veren harika karışım! Bal ve Tuz33 izlenme
Cumhur İttifakı’nın yanında mafya var47 izlenme
TRT’deki istihdam fazlası personel için kararname çıkarıldı!79 izlenme
Kadınların giyimine böyle müdahale ettiler: AKP’li belediye 12 Eylül yönetmeliğini uyguladı!33 izlenme
Gurbetçi kadın, yalancı gurbetçilerin maskesini düşürdü: “AKP'ye yalakalık yapacağım diye yalanlar söylüyorlar. Fransa'da asgari ücretlilerin sofrasında bir kuş sütü eksik"339 izlenme
AKP’li belediye 24 stadyum büyüklüğündeki tarım arazisini satışa çıkardı! Şimdi hedef köylünün tarlası31 izlenme
Mafya savaşları yaşanıyordu, Türkiye 'Organize Suçlar Endeksi'nde Avrupa lideri oldu: İşte dünyadaki sırası
Avrasya’da zam göründü!
Gözler asgari ücret zammında... Dikkat çeken tespit: "Rakam sağanağına hazır olun"
Diyanet yılbaşı öncesi Cuma hutbesinde içkiyi hedef aldı! "Kötülüğün zehirli arkadaşı..."