Denizli'de kuraklık Büyük Menderes nehri başta olmak üzere tüm su kaynaklarını vurdu. Sulu tarım yapılan alanlarda tarlalara su verilemediği için üreticiler büyük kayıp yaşadı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yağış rejiminin düzensizliği sadece yağmur ile sulanan kıraç tarım alanlarında ürünlerin yanmasına neden oldu. Susuzluk nedeniyle bu alanları arpa ve buğday ekerek değerlendirmek isteyen üretici yine zarar etti.
ÜRÜN TARLADA YANDI
Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici kentin merkez ilçeleri Pamukkale ve Merkezefendi kırsallarındaki ekili alanları inceledi, karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu. İki ilçede toplam 110 bin dekar hububat ekili alanda ürünlerin sıcaklar nedeniyle yandığı görüldü. Boy atmayan, başaklarında tane oluşmayan ürünlerde kaybın yüzde yüze kadar çıktığı görüldü. Gemici, “Kıraç tarım alanlarında büyük kayıp var. Ortalama ürün kaybı yüzde 80 olarak belirlendi. Sahada hasar tespiti devam ediyor. Üretici masrafını çıkaramadı. Kimisi tarlalara hayvan saldı kimisi yine hayvanları için saman niyetini ekinini topluyor” diye konuştu.

Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici
AFET KABUL EDİLMELİ, ÇİFTÇİYİ BELKİ KURTARIRIZ
Kuraklığın da afet olarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Gemici, “Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Tarım ilçe müdürlükleri ekiplerle sahada inceleme yapıyor. Bunlar bakanlığa iletilecek. Sadece kıraç tarlalarda değil sulak alanlarda da sıkıntı var. Köylü bunu bir kenara toplayabilirse saman olarak hayvanına verecek. Bizim hesabımıza göre dekar başına 200 lira maliyeti var. Hiç değilse o maliyet çiftçiye alan bazlı destek olarak verilmeli. Bu doğal afet. Cumhurbaşkanlığı buraya kaynak aktarırsa, üreticiler belki önümüzdeki sezon üretime belli ölçüde devam edebilir. Çiftçiyi belki kurtarırız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ YAĞMUR DUASINA ÇIKIYOR
Ürününü kurtarmak isteyen vatandaş çareyi yağmur duasında alıyor. Denizli'de umudunu yağmura bağlayan üreticiler geniş katılımlı yağmur duaları gerçekleştirdi. Çal, Tavas ve Babadağ ilçelerinde yağmur duasına çıkıldı. Aydın'ın komşu ilçesi Buharkent'te de üreticiler yağmur duasına çıktı. Hayır yemekleri veren ve yağmur duasına çıkan köylerin sayısı her geçen gün artıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/yagmurduasifaydaetmedihububattabuyukzarar6458792/
Hollanda kendi gençleri iş bulamadığı için yabancı öğrenci sayısını sınırlayacak22 izlenme
Wall Street Journal: "ABD Türk şirketleri uyardı, TÜSİAD’a yaptırım mektubu gönderdi"27 izlenme
Almanya sınırları kapattı, vize bile yetmiyor23 izlenme
Dolarda hedef 1.97'ydi 3.92 oldu!162 izlenme
Canan Kaftancıoğlu hakkında, Fahrettin Altun'a hakaretten iddianame!47 izlenme
Akaryakıt fiyatlarına endeksli sözleşme devri91 izlenme
Ünlü profesörden korkutan uyarı: "Enflasyon yüzde 40'a çıkabilir"34 izlenme
Gözaltındaki emekli amirallerin ifade verme işlemleri sona erdi41 izlenme
Şişecam'ın geliri 9 ayda 66 milyar TL'yi aştı
Resul Emrah Şahan Silivri'de “Silivri No:9” adlı eseri besteledi, ünlü piyanist Dengin Ceyhan icra etti
Gösterişli hayatıyla tanınan Nevra Bilem ve eşi 3 yılda sadece 20 bin TL vergi ödemiş
Deprem uzmanı açıkladı: Türkiye'de yıkıcı depremlerin beklendiği iller belli oldu