Santral ve varlıklarının değeri 25 milyar TL olarak hesaplanıyor, buna karşın ihalenin 2 milyar lira civarında bir bedelle sonuçlanıp santralın yok pahasına devletin elinden çıkıp satılacağı belirtiliyor. Üstelik ihaleyi kazanan firma ödemenin yüzde 20’sini peşin geri kalanını da 6 yılda 6 taksitle yapacak.

CHP lideri Özgür Özel, Çayırhan ziyaretinde bir madencinin kızıyla sohbet etti.
ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK
Santralın satışına karşı çıkan ve yeraltındaki 500 madenci arkadaşını destekleyen 350 işçinin eyleminde 3 gün geride kaldı. Bu arada 25 kişiden oluşan kontrol ekibi, işçilerin sağlığını kontrol etmek için maden ocağına indi.
Çayırhan Termik Santralı’na giderek işçilerle görüşen CHP Genel Başkan yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da “Burası yılda 10 milyon dolar kar ediyor. Altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar. Geçici teminat 150 milyon lira ve bu ana paranın yüzde 10 civarı diye hesap edilir. Dolayısıyla santral tahminen en çok 2 milyar liraya satılacak. Ama ek üniteleri ile birlikte değeri en az 25 milyar liradır. Santralın satış bedelinin yüzde 20’si peşin alınacak geri kalanı 6 yılda 6 taksitle ödenecek’’ dedi.

SOĞUKTA NÖBETE DEVAM: Hava sıcaklığının gece 5 derecenin altına düştüğü ve yağmurun etkili olduğu bölgede, maden önündeki işçiler ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.
İhaleyi alan ödemenin yüzde 20’sini peşin kalanını 6 yılda 6 taksitle ödeyecek. 2 milyara satılması düşünülen Çayırhan’ın değerinin 25 milyar olduğu tahmin ediliyor. Termik Santral 1994’te 504 milyon dolara mal olmuştu. Bu fiyat bile bugünkü kurla 17 milyar ediyor. Özelleştirilen SEKA fabrikaları gibi arsaları ranta açılıp işçileri kapı dışarı edilebilir. Sözleşmenin tam içeriğini bilen yok ama işçilerin kazanılmış haklarına dair herhangi bir madde olmadığı söyleniyor.

SANTRAL: Santral sadece ürettiği elektriği satarak yılda 10 milyon dolar kâr ediyor. Çayırhan’ın kurulu gücü 620 megavat ve özelleştirme sonrası kamunun elektrik üretimi payı yüzde 21’e gerileyecek. İşletmede 2 bin 500 işçi çalışıyor.

MADEN: Maden sahasının kömür rezervi tam 25 yıl boyunca yetecek 131 milyon ton. Çayırhan’daki maden sahasından yılda 6 milyon ton kömür üretiliyor. Santral bugünkü değerle yılda 3 milyar liralık elektrik üretiyor.

LOJMAN: Kampüste değeri en az 800 milyon lira olan 800 lojmanı var. Özelleştirme sözleşmesine göre lojmanlarda kalan 800 emekçi dört ay içinde lojmanı terk edecek. Özelleştirme olursa, bu işçilerin gelecekleri ne olacağı belli değil.
Sözcü
Çavuşoğlu, Sabah gazetesinin Almanya'daki temsilcilerinin tutuklanmasını değerlendirdi18 izlenme
AKP seçmeni vatandaş elektrikleri kesilince Erdoğan'a böyle isyan etti! 'Peşinden 17 sene mitinglere gittim, neden kimse bize sahip çıkmıyor?'78 izlenme
Bahçeli'den 17-25 Aralık çıkışı! 'Kumpası gündemimizden çıkarmamız mümkün değil'19 izlenme
Fernas işçilerinin nöbetinde yeni gelişme: AKP'li milletvekillerinden...27 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 kuruşluk tazminat davası!43 izlenme
Parsel parsel satış tam gaz!33 izlenme
Umut Oran "İnce, Erdoğan’ın ayarlarını bozdu"296 izlenme
Süslümanlardan bir kına gecesi daha ! Arapça şarkılarla dansöz oynatıp çılgınca eğleniyorlar !222 izlenme
"Şam'da darbe, Hama düştü" iddialarına Hama Valisi yanıt verdi: "Size Hama merkezinden hitap ediyorum. Hama'nın düştüğü, Hama'ya kasaba ve köylerine teröristlerin girdiği haberleri külliyen yalandır"
"Diplomasız Erdoğan" sloganı atan 5 genç Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı
Atatürkçü Düşünce Derneği'nden açıklama "Derneğimize FETÖ’cüler sızdı"
Nagehan Alçı'dan 'analiz': Erdoğan ve partisi artık iktidar değil