5 AY DEVAM ETTİ
Haziran 2022’de başlayan ve 12 aylık süreyi içeren Aile Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere bugüne kadar toplam 103.2 milyar lira destek sağladıklarını açıkladı. Geçen yıl program dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere, ikinci 12 aylık dönemi kapsayan Temmuz 2023Haziran 2024 tarihleri arasında da destek devam etti. Ardından programın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 2024 yılı sonuna kadar devam etmesi kararlaştırıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre aylık periyotta desteklenmeleri sağlandı. 2024 yılında sadece 5 aylığına uzatılan programın 2025’te de devam etmesi beklenirken destekler yeni yılla birlikte kesildi.
Aile desteğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber verilmeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla kaldırıldığı iddia edildi. İddialarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Program, süreli olduğu için bakan imzasına gerek olmadan otomatik sonlanmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Aile Destek Programı, Haziran 2022’de geçici süreli başlatılan ve öngörülen sürede doğal olarak sona eren programdır” ifadeleri yer aldı.
Sözcü
Rusya'dan çarpıcı iddia! "Batılı ülkeler çatışmayı uzatacak"27 izlenme
Merkez Bankası duyurdu: Gıda fiyatlarında artış olacak!15 izlenme
İzmir’de 501 sağlık çalışanına corona virüsü teşhisi konuldu!58 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı… Antalya'da yapılan Rusya ve Ukrayna görüşmesi sona erdi! İşte müzakere görüşmesinden ilk açıklamalar89 izlenme
Özel sektörün yurt dışı borcu Nisan'da düştü34 izlenme
24 Haziran erken seçimi öncesi flaş iddia: İYİ Parti’nin seçimlere girmesi zora girdi!514 izlenme
ABD’deki müzayedede Atatürk imzalı fotoğrafa büyük ilgi104 izlenme
'Erdoğan'a itaat farzdır' diyen rektör AKP'ye 'yaranamadı'264 izlenme
AKP'liler Kılıçdaroğlu'na 'Sözde Cumhurbaşkanı' tepkisi gösterirken Bahçeli'nin arşivinden çok konuşulacak görüntüler ortaya çıktı!
Murat Kurum hakkında suç duyurusu
Sayıştay’a da sansür: Milletin vergilerinden 11.6 milyar TL'nin nereye gittiği belli değil!
AKP itiraz etti, CHP’li başkana suç duyurusu