Yargıtay, Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın “301 kez olası kastla adam öldürme ve “162 kez olası kastla yaralama” suçların mahkum edilmesi gerektiğini belirtti.
Fevzi Çakır'ın haberine göre, Yargıtay kararında; “Sanıkların tamamının karar alma süreci içerisinde bulunmaları ve şirketteki pozisyonları gereği ocak içerisindeki yüksek riskleri bilmelerine rağmen, 'olursa olsun' mantığı ile hareket ederek bu risklerin önüne geçmek için herhangi bir girişimde bulunmayarak, gerçekleşen bu neticeden olası kasıtlarıyla sorumlu tutulmaları gerektiği, böylece sanıklar hakkında 301 kez olası kastla adam öldürme suçundan ve 162 kez olası kastla yaralama suçundan mahkumiyet hükmü kurulması gözetilmeliydi” denildi.
Yargıtay, sanıklar Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve Teknik Müdür İsmail Adalı’nın tahliye taleplerini de reddetti.
Tutuklu sanık Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy’un cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesine de karar verildi. Sanıklar kontrol baş mühendisleri Efkan Kurt ve Adem Ormanoğlu hakkında verilen beraat kararları bozuldu.
Daire, her iki mühendisin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Sanık Haluk Evinç hakkındaki mahkumiyet kararı eksik inceleme nedeniyle bozuldu.
https://www.gercekgundem.com/guncel/218038/yargitaysomafaciasidavasikarariniacikladi
Erdoğan'ın açıklamasının ardından bakandan manidar paylaşım: SGK'ya en fazla borcu olan belediyeleri açıkladı41 izlenme
Çevreyi kirleten tesise değil şikâyet edene ceza yazdılar39 izlenme
Kamu kurumlarının zararı AKP'lilerin kazanç kapısı oldu!58 izlenme
İktidar medyası Mehmet Şimşek'i yine hedef aldı! Yine manşetten14 izlenme
Vatandaş geçinemeyince çareyi böyle buldu25 izlenme
Erdoğan istedi, savcılık yerine getirdi: CHP’li 3 vekil hakkında yeni fezleke30 izlenme
İşte Alman Hans ile Türk Hasan'ın seyahat masrafı: Hans gönlünce yaşıyor bizim Hasan İstanbul'dan çıkamıyor!46 izlenme
Seçim yaklaşırken son anket sonuçları açıklandı! AK Parti ile CHP arasındaki fark en çarpıcı detay oldu.25 izlenme