2018’de rekor sayıda şirketin başvurduğu bu yol, 2019’da nispeten hafiflemiş gözükse de son aylarda ciddi firmalardan konkordato haberleri geliyor.
Eski Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü’nün konkordato haberinin yankıları sürerken yarım asırlık May Group bünyesinde faaliyet gösteren Aksoy Ailesi’ne ait Maysa Yağ A.Ş. de bu halkaya katıldı.
Hürriyet muhabiri Dinçer Gökçe’nin kişişel Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, Maykim Kimya AŞ, Maypa AŞ, Unimar Pazarlama AŞ için açılan konkordato davasında bir yıllık kesin mühlet verildi.
Öte yandan Gökçe’nin aktardığına göre, yurt içi ve yurt dışında binlerce konut inşa eden Başarır İnşaat AŞ ile grup şirketleri Başarır Enerji AŞ ve Etken Elektrik için de konkordato talep edildi.
Başarır İnşaat’ın Fikirtepe’de de 800 konutluk bir projesi yer alıyor…
Mahkeme, üç kişilik komiser heyetinin de görevlerinin devamı yönünde karar verdi.
2003 yılında yürürlüğe giren iflas erteleme, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hâl (OHAL) ile askıya alınmış ve 15 Mart 2018’te yürürlüğe giren bir torba yasa ile tamamen kaldırılmıştı.
Bazı avukatların “Üzerine ölü toprağı atılmış bir müessese” olarak tabir ettiği konkordato ise iflas ertelemenin kaldırıldığı bu tarihten itibaren daha işlevsel bir yapı kazandı.
2018’de istifa eden devler arasında Ulusoy Ulaşım, Pamukkale Turizm, Hotiç, Eminiş Ambalaj ve Keskinoğlu Tavukçuluk yer alıyor.
https://www.abcgazetesi.com/yarimasirlikyagdevikonkordatoilanetti22944
Ekonominin sorumlusu vatandaş çıktı! "Ekonominin sorumlusu fırsatçı vatandaşlarımızdır. Devlet ne yapsın. Emekli maaşı yetmiyor ama şükür. Hiç fakir yok Türkiye'de"39 izlenme
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilirse ilk onları ziyaret edecek29 izlenme
Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti: Zeytinlikler artık madenlere teslim!10 izlenme
Azerbaycan'dan göz dolduran hareket: Atatürk'e saygı işte böyle gösterilir!81 izlenme
CHP'li vekilden AKP'lilere 'tezekli' tepki! 'Köylerde hayvan kalmadı'28 izlenme
Türkiye'nin dev seramik şirketi eridi: Son kız kardeş de konkordato istedi20 izlenme
Yemen açıklarında kaçırılan Türk kaptanların da bulunduğu gemi 15 saat sonra kurtarıldı19 izlenme
Depremzedeler için Kızılay'a giden 34 milyon lira nerede?13 izlenme
Fahrettin Koca, koltuğu devrederken şehir hastanaesi kazığını itiraf etti
Fatih Altaylı’dan ortalığı karıştıracak İmamoğlu-Erdoğan yazısı!
Diyarbakır’da birçok yere “Yaşasın Şeriat” yazılı pankartlar asıldı
AKP’li vekilin şikâyet ettiği gazeteci gece yarısı gözaltına alındı