İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'yasa dışı bahis' soruşturması kapsamında gözaltına alınan, HAR Group A.Ş. ve Bilet Dükkânı Turizm A.Ş. sahibi Burak Soylu geçtiğimiz günlerde tutuklandı.
Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çocukken yazdığı mektupla kamuoyunda tanınıyor.
Burak Soylu’nun tutuklanmasının ardından HAR Group bünyesindeki ROOFSTACKS A.Ş.’de çalışan yüzlerce kişinin işine son verildiği iddia edildi. Çalışanların aktardığına göre, cuma günü yapılan bir toplantıda, yaklaşık 220 çalışana aynı gün son iş günleri olduğu bildirildi.
Toplantıda işten çıkışların “Kod 18 İşin Sona Ermesi” gerekçesiyle yapıldığı, böylece yasal olarak “toplu işten çıkarma” prosedürlerinin devre dışı bırakıldığı öne sürüldü. Çalışanlara yalnızca Ocak ayı maaşlarının Şubat ayında ödeneceği, ihbar ve kıdem tazminatlarının ise Eylül, Ekim ve Kasım aylarında üç taksit halinde yatırılacağı belirtildi. İddiaya göre şirket avukatı, “Dava açılsa da açılmasa da ödeme planının değişmeyeceğini” söyledi.
Aynı gün öğle saatlerinde yapılan ve 428 kişinin katıldığı başka bir bilgilendirme toplantısında ise şirket yöneticilerinden birinin yaşananların “siyasi bir itibar suikastı” olarak savunduğu, zarar eden birimlerin kapatılacağının ifade edildiği aktarıldı.
Yenidoğan çetesi duruşmasında üçüncü gün: Katledilen bebeklerin gölgesinde aşk itirafı!43 izlenme
Sedat Peker intihara kalkışan gence 500 bin TL yardım gönderdi30 izlenme
Narin soruşturmasında flaş detay! Narin kaybolduktan sonra aile meclisi her akşam toplanmış64 izlenme
Yıkılan tarihi camiyi AKP'li isim restore etmiş33 izlenme
Bakanlığın raporunda ortaya çıktı: Narin'in katledildiği köydeki çocuklarla ilgili endişe verici sonuç!37 izlenme
Depremin ardından çekilen bu görüntü sosyal medyada gündem oldu28 izlenme
Sanayi bütçesi “uzayda” kayboldu: Diyanet'in personel gideri, Uzay Ajansı'nın toplam bütçesini 44'e katladı18 izlenme
Suriyeliler sokağı savaş alanına çevirdi! Balkondan atlayıp saldırdılar!42 izlenme
Lisede dehşet! 16 yaşındaki öğrenci müdür yardımcısını boğazından bıçakladı!
Erdoğan, Yargı'yı ne hale getirdiklerini itiraf ediyor !
Türkiye'deki Suriyeli sayısı 187 bin kişi arttı!
Gerçek polis, sahte polisin dolandırmaya çalıştığı yurttaşı zor ikna etti: Tam 1 milyon TL gönderecekti