İçişleri Bakanlığı emekli Mülkiye Müfettişi Mahmut Esen, ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılarla ilgili çarpıcı rakamlar açıkladı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre; ülkemizde 3 milyon 663 bin 863 Suriyeli var. “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı” harekatlarından sonra ülkelerine dönüş yapan Suriyeli sayısı daha önce gidenlerle birlikte 354 bin kişiye yükseldi. T.C. vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısı 92 bin 280 kişiye çıktı. Ülkemizdeki, Suriyelilerin ilkokullardaki okullaşma oranı da yüzde 96'ya yükseldi.
DOĞUMLAR ARTIRIYOR
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre, 2019 yılının ilk 8 ayında ülkemizdeki Suriyelilerin sayısındaki toplam artışı gösteren 40 bin 671 rakamının gerçekçi olmadığını belirten Mülkiye Başmüfettişi Esen, “2018 yılında 291 bin 290 kişilik geriye dönüşlere ve T.C. vatandaşlığına geçişlere karşın ülkemizdeki Suriyelilerin sayıları bir önceki yıla göre 187 bin 175 kişi arttı. Bir yıllık artış oranı yüzde 5.5'tir. Artış oranı yüksekliği dış göçlerden çok doğumlardan kaynaklanıyor” dedi.
Esen, şunları söyledi: “Artvin, Bayburt, Iğdır ve Tunceli'de Suriyeli sayısı 100'ün altında. Ancak İstanbul başta olmak üzere bazı illerimizdeki Suriyeli sayısı, Suriye'nin bazı illerinin nüfusundan çok. Her 100 kişiden Kilis'te 45'i, Hatay'da 22'si, Şanlıurfa'da 17'si, Gaziantep'te 18'ini Suriyeliler oluşturuyor. Bu durumun ilerde çok boyutlu sorunlara yol açacağı belli. Şimdiden gereken önlemlerin alınmasında yarar var. Bu konuda hızla ulusal bir strateji geliştirilmeli. Geç kalınmamalı.”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/siginmacisayisininartmasininsebebidogumlar250675h.htm
Bu anketten çıkan sonuç AKP'yi şoke edecek! AKP seçmeni de ‘İmamoğlu haklı’ diyor!106 izlenme
Köpeğe cinsel istismarda bulunan adama meydan dayağı!83 izlenme
AKP'li vekilin oğlu Diyarbakır-Adana otoyolunu uyuşturucu hattına çevirmiş!25 izlenme
Kamu bankalarının yönetiminde olan AKP'lilere bir kıyak daha!64 izlenme
Halil Falyalı suikastıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı39 izlenme
İki büyük kentte sahte içki katliamı: 103 kişinin canını aldı19 izlenme
15 Temmuz gazisi AKP'ye isyan etti206 izlenme
Londra’da cadılar bayramı kutlamasındaki kukla size çok tanıdık gelecek !460 izlenme
'Yoldan çıkarım diye Boğaziçi Üniversitesi'ne gitmedim' diyen AKP'li Binali Yıldırım'ın oğlu, kumar oynarken görüntülendi !
Bakanlık Sayıştay raporuna ‘yalan’ dedi!
Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan hükümete Suriye çağrısı
AKP'nin Antalya adayı Menderes Türel seçim için bakın ne dağıttı?