Türkiye ve KKTC'nin gündemine oturan Halil Falyalı suikastına ilişkin Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün konuştuğu bir polis müdürü cinayetin Falyalı’nın “susturulması” için işlendiğini söyledi.
KRT'de yer alan habere göre Öztürk, bugünkü köşe yazısında 1990'lı yıllarda isimleri adam öldürme, kaçırma, vurma, haraç olaylarına katılan aynı aile mensup 3 kişinin Falyalı cinayetiyle ilgili gözaltına alındığını, bu sayının artacağını söyledi.
'KİMSEYİ ELE VERMEZLER'
“Bir polis müdürüyle konuştum” diyen Öztürk, emniyet mensubunun ifadelerini şöyle aktardı:
Bu suç örgütünün mensuplarından bazıları emniyetten, silahlı kuvvetlerden atılma. Ailenin hepsi de tahsilli. Aralarında doktor olanlar da var. En büyük özellikleri de sorguda konuşmamaları ya da olayı farklı yöne çekecek ifadeler vermeleridir. Yani yaptıklarını söylemezler. O yüzden bazı işler bunlara ihale edilir. Eğer, bu kişilerin eylemi yaptığı belirlenirse, bilin ki kimseyi ele vermezler.
'BUNU SÖYLEDİĞİM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM'
Bu kişiler Kalaşnikof silahları nasıl bulmuş, KKTC'ye nasıl sokmuş belli değil. Ailenin Güneydoğulu olması uzun namlulu silaha ulaşımı kolaylaştırıyor. Şunu biliyorum, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, her yıl önemli sayıda silah yakalardı. Şimdi, toplu silah yakalandığına hiç tanık olmuyoruz. KKTC denilince aklımıza Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, TMT gelir. Rahmetli Rauf Denktaş'ın kızı Ender Hanım'la sohbet ederken, o da “Adada en önemli konu güvenlik oldu. Memlekette kim nedir belli değil. Adeta KKTC, ‘Sorma gir' hanına döndü. Yani, KKTC, güvenlik yönünden eski KKTC değil. Bunu söylediğim için de çok üzgünüm.
Öztürk, yazısında şunları söyledi:
Falyalı dün sırlarıyla birlikte Kumyalı köyünde toprağa verildi. Onun, konuşmadan, sorgulanmadan ölümü bazı kişileri rahatlatmıştır. Belki alacakverecek anlaşmazlığı da vardır ama asıl onun susturulması için bu cinayetin işlendiği göz ardı edilmemeli.
Mansur Yavaş anket sonuçlarını açıkladı: "Tarihte görülmemiş rekor oyla destek olacaklar. Benim artık son dönemim"31 izlenme
Özgür Özel'e 'Ayağını denk al' diyen Erdoğan'a CHP'den sert yanıt geldi16 izlenme
Sedat Peker'in hazırlığı tamam... 'Süleyman Soylu Özel olarak geldi'85 izlenme
7 bin 501 lira alan emeklinin durumu ne olacak?65 izlenme
Asgari ücret zammını nokta atışı bilmişti: 2026 zammı için oran verdi11 izlenme
AKP’den yeni bir skandal: Meclis’te pusula veren vekilin salonda olmadığı ortaya çıktı!10 izlenme
CHP'li Akdoğan'dan, Anıtkabir'de 'Erdoğan' sloganları atanlara müdahale! "Her sene bu ayıp olur mu ya! Arkadaşlar, burası bir mezarlık. Burada Atatürk'ün mezarı var. Burada slogan olmaz!"12 izlenme
Vatandaşa bir darbe de PTT’den! Böyle kazık zam görülmedi!32 izlenme
Elektrik faturalarında büyük vurgun!
Emekli vatandaş ekonominin durumunu böyle değerlendirdi: "Herkeste ekonomi çok güzel. Açlıktan ölen olmadı ki. Biz harcamasını bilmiyoruz"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Devletin bankaları bize kredi vermiyor"
TBMM’de kavga, ortalık karıştı! AKP’li Alpay Özalan: Hadi lan, terbiyesiz