Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 282 otobüs alımı ve iki dolum istasyonu yapımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 60 milyon avro kredi alınmasına ilişkin talep görüşüldü.
BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Ankara'daki toplu ulaşım sıkıntılarını çözmek amacıyla yurt dışından Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına bulunan kredi teklifi, oy çokluğu ile onaylandı.
Yenimahalle Belediye Başkanı CHP'li Fethi Yaşar, yaptığı açıklamada, "Burada siyaset yapmaya gelmedik, Ankara’nın sorunlarını çözmeye geldik. Bu otobüs olayı çok önemli. Ankara'nın toplu taşımada sorunları var. Ankara'ya son dört yıldır otobüs alınmadı. Meclis grupları olarak da Sayın Başkanlığın getirdiği önergeyi onaylamak doğaldır. Sayın Cumhurbaşkanı belediyelerin batakta olduğunu kendisi söyledi. Şuanda bütün belediyelerin mali sıkıntısı var. Kaynak ihtiyacı var. Ankara, kasası dolu belediye almadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu bir yıllık bütçesinin bedelinden daha fazla. Onun için ihtiyaç olan borçlanmayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak 300 yeni otobüs almak için yurt dışından düşük faizli kredi bulduklarını, meclisin onay vermesi durumunda ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söylemişti.
Ankara’da toplu ulaşım ile ilgili yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Yavaş, “Bunları çözmek için çalışma başlattık. Bu nedenle 300 yeni otobüs alma teşebbüsünde bulunduk. Bununla ilgili yurt dışı ucuz faizli kredi bulduk ve belediye meclisimize talepte bulunduk” ifadelerini kullanmıştı.
2010 yılında 2 bin 40 olan otobüs sayısının şu anda bin 540’a gerilediğini aktaran Yavaş, “Bunların 200 tanesi ilçelerimize hizmet vermektedir. Dolayısıyla şu anda bin 340 otobüsle hizmet vermek durumunda kaldık. Bu nedenle 300 yeni otobüs alabilmek için belediye meclisimizden borçlanma yetkisi istedik. Cumhurbaşkanımızın söylediği ‘kredinizi dışardan bulun’ söylemine uygun olarak dış krediden borçlanma talebimizin mecliste kabul edilmesini umuyorum” demişti.
https://halktv.com.tr/gundem/yavasindiskreditalebimeclisteonaylandiankarayayeniotobusler413149h
29 Ekim kutlamaları yasaklanacak mı? İstanbul Valiliği'nden açıklama151 izlenme
Kılıçdaroğlu, 'Milletin Sesi' mitinginden görüntüleri paylaştı 'Bu çığlık en önemli meselemizdir'35 izlenme
Afrin’den acı haberler art arda geliyor: 11 şehit 11 yaralı548 izlenme
Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu! İşte en düşük memur ve emekli maaşı139 izlenme
57 milyon lira borcu olan AKP’li belediyeden muhtarlara laptop!158 izlenme
Mansur Yavaş: "İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi, vatandaşa gelince para yok"24 izlenme
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 37 yaşında51 izlenme
FETÖ Borsası'na bomba gibi düşecek: "Tamince pazarlığının ses kaydını dinledim!"36 izlenme
Sedat Peker'den bomba AKP'li Cahit Özkan paylaşımı!
İBB mi CHP mi? Ekrem İmamoğlu kararını açıkladı
Ayşe Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanının mesajlarını paylaştı: "Sadece beni değil 8 yaşındaki bir kız çocuğunu da takip ettirmiş"
YSK birinci turun kesin sonuçlarını açıkladı