25 yıl boyunca yapımcı firma tarafından işletilecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı ilk 20 gün sonunda 279 bin yolcuya hizmet verdi. Şakirpaşa Havalimanında ise sadece Temmuz ayında toplam 500 bin yolcu yararlanmıştı. İlk ayındaki rakamlara göre yolcu kaybının yaşandığı havalimanında bir diğer muamma ise garanti yolcu sayıları ve yolcu başına işletmeci firmaya garanti edilen tutarlar oldu.

Mahir Polat
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, geçtiğimiz yıl 5 milyon yolcu sayısına ulaşan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasının gerekçesinin Çukurova Havalimanına verilen garantiler olduğuna dikkat çekerek, iktidarın verilen garanti yolcu sayıları ve tutarlara ilişkin bilgi vermediğini söyledi.
Polat, “Meclis’e verilen soru önergeleri ve CİMER başvurularına ‘Bilgilerin Saklı Tutulması’ ve ‘Uygulama Sözleşmesindeki Hükümler’ denilerek yanıt verilmiyor. Söz konusu şirkete 25 yıl işletme hakkı veren iktidar bunun yanında verdikleri garantileri de mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır” dedi.
Sözcü
AKP'den adaylık tepkisi: "Başka kapılarda geziyorlar, görücüye çıkmış gibi"28 izlenme
Memurun kampına yüzde 30 zam!55 izlenme
'Barınamayan' öğrenciye evini açtı: 'Karınca yangına bir damla su atabilir, duruşum belli oldu'38 izlenme
Erdoğan’dan seçime saatler kala cami açılışı…32 izlenme
Mansur Yavaş’ın sözleri yeniden gündeme geldi: "Sokak köpekleri için sadece kısırlaştırmak yetmez"44 izlenme
Adnan Oktar soruşturmasında yeni skandal!216 izlenme
Halkın gerçek gündemini haykırdılar: "Eskiden pazara çıktığımızda torbalar dolardı şimdi bakıp geçiyoruz"9 izlenme
Mansur Yavaş'a iftira atan isme 'çocuk pornosu bulundurmaktan' ceza kesildi!76 izlenme
Zeydan Karalar'ın ifadesi ortaya çıktı! "Tutukluluktan kurtulmak için iftira atıyor"
Vatandaşlara korkutan uyarı: Elektrik kesintileri için tarih verdi!
İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı
Sedat Peker'in iddiaları vatandaşa soruldu: Çarpıcı sonuç!