Bebek hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla yargılanan 'Yenidoğan Çetesi' davasında yeni bir gelişme daha yaşandı.
'Yenidoğan Çetesi' davasını açan ve sanık Mustafa Kemal Zengin tarafından Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in ölümle tehdit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’e yönelik suikast eylemi hazırlığında olduğu tespit edilen bir örgüt hakkında başlatılan soruşturma, 23 Mayıs 2025 tarihli fezlekeyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na devredildi.
Başsavcılığın Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından fezleke ve soruşturma dosyası detaylı bir şekilde incelendi. İnceleme sonucunda, toplam 13 şüpheli hakkında “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma”, “var olan veya varsayılan suç örgütlerinin isimlerini kullanarak birden fazla kişiyle birlikte tehdit” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlarından Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.
Mahkeme heyeti, iddianameyi bugün kabul ederek sanıkların yargılama sürecini resmen başlattı. Soruşturma, Savcı Engin’e yönelik tehdit ve suikast planlarının detaylarını ortaya koyarken, şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiği belirlendi.
Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’e yönelik suikast hazırlığı yaptığı tespit edilen bir suç örgütü hakkında soruşturma başlatılmıştı. Fezlekede, Savcı Engin’in talebiyle Özel Soruşturma Bürosu’nca “kasten öldürmeye teşebbüs”, “tehdit”, “yargı görevini etkilemeye teşebbüs”, “verileri hukuka aykırı ele geçirme” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından inceleme açıldığı belirtilmişti.
Örgüt elebaşı Mustafa Kemal Zengin ve üyesi Aylin Arslantatar’ın, Engin’in yürüttüğü Yenidoğan Çetesi soruşturmasında tutuklu Tuğçe Toptemel’in tahliyesi için tehditlerde bulunduğu, Engin’in araç bilgileri ve güzergâhını paylaştıkları ortaya çıkmıştı. Örgütün, Zengin liderliğinde hiyerarşik bir yapıyla adaleti etkilemeye çalıştığı, kamu görevlilerinden destek aldığı ve “silahlı hafiyelik örgütü” olarak nitelendirildiği kaydedilmişti. Fezleke, 88 sayfalık detaylarla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.
Gerçek Gündem
Türkiye alevlerle boğuşuyor! Mersin’de 3 farklı noktada yangın!11 izlenme
İmamoğlu: "İstanbulluları ihanet projesine karşı çıkmaya davet ediyorum"16 izlenme
Sokakta yere dökülerek boykot edilen Coca Cola hisseleri BIST'te ilk 5'te24 izlenme
65 yaş ve üzeri vatandaşlara toplu taşıma ve düğün kısıtlaması!121 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret eleştirisi!20 izlenme
Vatandaş borç içinde yüzüyor9 izlenme
Konu Ekrem İmamoğlu: İki kişi tehditten tutuklandı ama sandığınız gibi değil12 izlenme
Dalga mı geçiyorsunuz? Bakanlıktan sağlıklı beslenemeyen milyonlarca çocuğa "her öğünde et tüketin" tavsiyesi!16 izlenme
Suriyeliler Akşener'i sınır dışı etmekle tehdit etti! "Biz bu toprakların esas sahibiyiz, seni göndereceğiz"
Şanlıurfa’da bir lastikçi ustası, işten ayrılmak isteyen çırağı hortumla dövdü!
'Hakim, eşiyle tartışan öğrencileri gözaltına aldırdı'
Aylar süren incelemeden sonra Gazprom Türkiye'den vazgeçti