Kamuoyunda Yenidoğan çetesi davası olarak bilinen, SGK’dan fazla para alabilmek için yeni doğmuş bebekleri anlaşmalı oldukları özel hastanelere sevk ederek ölümlerine yol açan 29'u tutuklu 58 sanığın yargılandığı dava sürüyor. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde adliyenin konferans salonunda görülen duruşma, bugün saat 11.00’de başlarken halen devam ediyor.

Duruşmada, Fırat Sarı'nın avukatı, hayatını kaybeden bebeklerle ilgili hastane personeli ve 112 çağrı merkezi arasındaki konuşma kayıtlarını dinletmek istedi. Savcının ret istediği mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi ve oy birliği ile kayıtların dinlenilmesine hükmedildi. Söz konusu kayıtlarda, hastane personelinin 112'yi aradığını ve Kaya bebek için "yoğun bakımda yer yok acil bir şekilde yoğun bakım olan bir yer arıyoruz" dediği duyulurken personelin “ Anne de bebek de hasta. Bu durumda ikisini de kaybedebiliriz. Çocuğun hayatı risk altında şu an. Çocuğu kurtarsak anneyi ne yapacağız. Biz de istemeyiz sevk etmeyi ama mecburuz yerimiz yok.” ifadelerini kullandığı belirlendi.
112’den gelen cevap ise, “Ne yazık ki kamuda şu an yer yok. Hafta içi de yoğun hafta sonu da bu nedenle beklemeye devam etmelisiniz” oldu. Bunun üzerine personelin, “Biz size durum riskli diyoruz yapacak bir şey yok diyorsunuz. Biz bunu size ve ASKOM'a bildirdik bizden sorumluluk çıktı.” dediği duyuldu.

Bir hemşirenin “Bu çocuğun bir an önce yoğun bakıma yatırılması lazım bizde kalıyor olması uygun değil sizi aradım süreci hızlandıralım.” dediği duyulurken 112 acil çağrı merkezi “Hocam hastanenizde 4 tane çocuk doktoru mevcut ASKOM yapamayız. ASKOM yapabilmek için hastanede hiç çocuk doktorunun olmaması lazım. Sizin için yoğun bakım yeri bakarız.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine doktor, “İyi de burada kalması uygun değil entübe şu anda bu çocuk. Çocuk ölür burada” derken 112’den gelen cevap, “Şu anda sizde 4 doktor var ASKOM yapamayız ne yazık ki size” oldu.
halktv.com.tr
Devlet Hastanesinde tarikatçı müdür yardımcısı skandalı: Mobbing yaptığı hemşire ölümden döndü olay iş kazası sayıldı20 izlenme
Yenidoğan çetesi 2020 yılında da Eymen bebeği engelli bırakmış! Özel Hastane çetesi mağduru annenin anlattıkları kan dondurdu!41 izlenme
İletişim Başkanlığı’nın ödeneği 4'e katlandı!32 izlenme
Peker listesi dolaşıma sokuldu: Ahmet Şık’tan sert tepki geldi!77 izlenme
Atatürk ve İnönü’den sonra Lütfü Kırdar’ı da sildiler!133 izlenme
Hindistan’da eski milletvekili ve kardeşi canlı yayında öldürüldü!50 izlenme
Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı78 izlenme
Coronavirüs sonrasında ilk anket: Erdoğan'ın oylarında büyük düşüş!179 izlenme