Yeşil zeytinin pek çok faydası
vardır. Her gün yerseniz ne olur?
Yeşil zeytin, içeriğinde büyük
oranda omega3 yağ asitleri barındırır. Sindirim sisteminin işleyişinden, sinir
hücrelerine kadar faydalıdır. Uzmanlar, yeşil zeytinin her gün tüketilmesini
tavsiye ediyorlar.
Adı Kur'anı
Kerim’de geçen ve çok şifalı olduğu belirtilen zeytin, asırlar boyunca tıbbi
tedavilerde iyileştirici olarak kullanılmıştır. Yaprağından çekirdeğine kadar
faydası olan zeytinin yeşilinin de tüketilmesi, doktorlar tarafından tavsiye edilenler
listesinde bulunuyor.
E Vitamini
ve Mineral Deposu
Hasadı
şubat ayında yapılan yeşil zeytin, siyah zeytinin olgunlaşmamış seklidir. Yeşil
zeytin siyah zeytinden daha fazla mineral ve E Vitamini içerir. Her zaman
kahvaltılarımızı çeşitlendiren yeşil zeytin, göz rahatsızlıkları için de
oldukça yararlıdır. Türkiye'de Marmara ve Ege Bölgesi zeytin üretiminde başı
çekmektedir. Ancak yeşil zeytin üretimi en çok Akdeniz Bölgesinde yapılır.
Zeytinden
üretilen yağ da sağlık açısından çok faydalıdır. Zeytinyağı kozmetik ve ilaç sektöründe hammadde olarak da
kullanılır. Ayrıca saç sağlığı ve cildimiz için de çok yararlıdır.
Unutkanlığı
Azaltıyor
Çiğ
olarak alınıp, evde salamura yapılan yeşil zeytinden günde 5 adet tüketilmesi,
günlük ihtiyacımız olan E vitamini ve mineral miktarını tamamlar. Bunun yanı
sıra gün içerisinde, yoğun koşuşturma temposunda dinç olmamızı da sağlar.
Bilim adamları tarafından
yapılan araştırmalarda yeşil zeytinin , tütün ve şekerin beynimize verdiği
zararı büyük ölçüde iyileştirdiği, ayrıca unutkanlık ve ileri yaş alzheimeri
engellediği kanıtlanmıştır.
Yeşil
Zeytinin Yararları Nelerdir?
Gözdeki vitamin ve mineraller azalınca, önemli
rahatsızlıklar yaşanır. Göz sağlığı için her gün tüketilmesi gereken besinlerin
başında havuç ve yeşil zeytin gelir. Yeşil zeytinin görme kaybını önlediği de
söylenir.
Büyük ölçüde E vitamini içerdiği bilinen yeşil
zeytin, kuvvetli bir antioksidan olma özelliği taşır. Sindirim yollarını
temizler ve vücuttaki toksinlerin idrar yoluyla atılmasını sağlar.
İçeriğindeki faydalı maddeler sayesinde kan
hücrelerini dengeler ve şeker miktarının yükselmesine engel olur. Yani şeker
hastalarının korkmadan tüketebileceği bir besindir.
Uzun süre tokluk hissi sağlar. Kilo vermeye
yardımcıdır.
Midedeki asit oranının çoğalmasına ve mide
duvarının deforme olmasına engel olur.
Hücrelerin sağlığını korur ve mutasyona
uğramalarını engeller.
Karaciğer yağlanmasını önlediği için akne ve
sivilce oluşumu da azalır.
Saç köklerinin güçlenmesini sağlar.