AFYONKARAHİSAR'daki Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi inşaatı yılan hikayesine döndü. 11 yıldır devam eden ve 120 milyon lira harcanan müze için 2011'de TOKİ tarafından 20 milyon TL'ye ihale edildi. 2 yılda bitmesi planlanan müzede, ihaleyi alan firma iflas etti. İkinci kez ihale yapıldı ve 30 milyon TL'lik sözleşme imzalandı. Bu firma da işi tamamlayamadı ve 3. ihale yine aynı firmaya bu kez de 50 milyon liraya verildi. Son olarak aynı firma ile 6 Ekim 2022'de 19 milyon TL'lik sözleşme imzalandı.
OLUK OLUK PARA AKIYOR
Sözcü'de yer alan habere göre, müze inşaatı için 2017 yılında yeni bir ihale düzenlendi, tek firma geçerli teklif sundu. İş, 30 milyon 288 bin TL bedelle Kançul İnşaat firmasına verildi. Ancak inşaat yarım kaldı. 2020 yılında aynı şirketle 50 milyon 555 bin liralık yeni ihale yapıldı. Müze tamamlanamayınca 2022'de yine ihale düzenlendi. İhaleyi alan yine Kançul İnşaat oldu ve 19 milyon 645 bin TL'lik sözleşme imzalandı. Müzenin 2011 yılından bu yana maliyeti 120 milyon 488 bin TL oldu ve 5 yılda Kançul İnşaat şirketine ödenen tutar 100 milyon liraya ulaştı.
İndirimi duyan koştu: Mağaza önünde izdiham yaşandı, bazı vatandaşlar yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi26 izlenme
Mehmet Şimşek'in büyük sırrı: 19 Mart'ta ne yapıldı?20 izlenme
Ünlü taşımacılık firması iflas etti!191 izlenme
Selvi'nin seçim paniği!430 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'nin adını değiştiriyorlar! Ankara Orman İşletmesi'nden skandal cevap: "Bir isme mi takıldınız!"49 izlenme
#Hayır oyu vereceğini söyleyen vatandaş soruyor 'Niye evet diyeyim ki ? Daha beter olsun diye mi ?'951 izlenme
Şamil Tayyar eylem yapan öğretmenlere tehditler savurdu! 10 kişinin can verdiği saldırıların ardından şiddet dili yine sahnede38 izlenme
Okul müdürü ve oğlu, kalbinde pil olan 77 yaşındaki vatandaşı ve eşini öldüresiye dövdü!27 izlenme