Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, '2020' başlıklı bugünkü yazısında 2020 yılında yaşananlara yer verdi.
Özdil, yazısında Libya’ya asker tezkeresi, Elazığ depremi, Madımak hükümlüsüne verilen tahliye, Koronavirüs salgını, Van’da çığ felaketi, Sabiha Gökçen’de uçak kazası, Osman Kavala’nın beraat edip yeniden tutuklanması, iş arayanlarda artış, Libya ve Suriye’de şehitler, Kanal İstanbul ihale, sokağa çıkma yasağı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası, IBAN paylaşılarak yardım toplanması, gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Müyesser Yıldız, Hülya Kılınç, Murat Ağırel’in tutuklanması, salgın nedeniyle camilerin kapatılması, Sağlık Bakanlığı verilerinin tartışmalara neden olması, Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi, Gamze Yerlikaya’nın bankanın yönetim kuruluna atanması, çoklu baro yasası, Şehir Üniversitesi’nin kapatılması, Sakarya’da havai fişek fabrikası faciası, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a dava açılması,Ayasofya’nın ibadete açılması, Uşşaki tarikatı liderinin çocuğa istismardan tutuklanması gibi gelişmeleri sıraladı.
"Senin için nasıl geçti derseniz" diyen Özdil, kendi başından geçenleri de anlattı ve son gelişme olarak hakkında 'Atatürk'e hakaret' soruşturması açıldığını yazdı:
"Kaçak saray yaptırdığımı iddia ederek aileme ait iki odalı yazlığa saldırdılar, silahlı kuvvetlere hakaret ettiğimi iddia ederek beş ay hapis cezası verdiler, TBMM'ye hakaret ettiğimi iddia ederek hapse girmem için dava açtılar, yobaz bir akademisyen diyanet'e çağrıda bulunarak, cesedimin camiye sokulmamasını, cenaze namazımın kılınmamasını istedi, yazıya noktayı koyuyordum ki, gazeteden avukatım aradı, Atatürk'e hakaret ettiğim için hakkımda savcılık soruşturması başlatılmış. Yaşadıklarımızı okurken bile yorulduğumuz bir yıldı, 2020."
https://www.gercekgundem.com/siyaset/240757/yilmazozdileataturkehakarettensorusturma
Skandal İddia! Kırmızı Bülten'le ranan Işid'li Tahliye Edildi, Ankara’da Yaşıyor27 izlenme
4.4 milyon hane yardımsız ısınamıyor25 izlenme
Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun'un ifadesi ortaya çıktı: Oğlunun bayram harçlığına da el konulmuş!13 izlenme
Erdoğan'dan müftülere: Küçük cihattan büyük cihada geçiyoruz533 izlenme
TÜGVA, İBB'ye karşı açtığı davayı kaybetti! 'Vakıflara, cemaatlere, yandaşa hizmet dönemi bitti'47 izlenme
Yavaş’tan memurlara bayram müjdesi geldi222 izlenme
Bakan Yanık’ın sözlerine sosyal medyada tepki yağdı!111 izlenme
Çadır ve kan satan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 'huzur hakkı' kalmadı37 izlenme
YRP'li isimden AKP'ye İsrail eleştirisi: "Adamları İsrail'le aynı yatakta bastık, halen inkâr ediyorlar"
Kirlilik Sayıştay Raporlarında: Belediyecilik sahte, usulsüzlük gerçek
Sedat Peker gündeme getirmişti, Halil Falyalı cezaevinden tahliye edildi!
Yandaş gazetenin yazarı Engin Ardıç Atatürk'e 'Diktatör' dedi!