14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde ‘diploma' tartışmaları başladı. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, görevi süresince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasını araştırdığını ancak bulamadığını söyledi.
ESKİ YÖK BAŞKANI ÇOK ARAŞTIRMIŞ AMA BULAMAMIŞ
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, eski YÖK Başkanı Özcan'ın basına yansıyan sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının kamuoyu ile paylaşılması için YÖK'e dilekçe verdi.
Aytun Çıray, 11 Aralık 200711 Aralık 2011 tarihleri arasında YÖK Başkanlığı görevini yürüten Prof. Özcan'ın, “Görev süresince Erdoğan'ın diplomasını çok araştırdığına ve bulamadığına” yönelik sözlerinin basına yansıdığına dikkat çekerek, YÖK'ün Anayasal bir kuruluş olduğuna ve üniversite diplomalarının YÖK kayıtlarında bulunduğuna işaret etti.
YÖK'e dilekçe veren Çıray şaibelerin ortadan kalkması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.
Çıray Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) verdiği dilekçesinde “Seçimlere şaibe bulaşmaması, kamu düzeni ve hukuki güvenliğin tesisi açısından 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulunan sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 101'inci maddesinde belirtildiği şekilde yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren bir üniversite diplomasına sahip bulunup bulunmadığı hususunun, varsa diploma örneği de kamuoyuyla paylaşılmak suretiyle bildirilmesini rica ederim” ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL SÖZCÜ TV’DE ÇAĞRI YAPMIŞTI
Daha önce üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Erdoğan’la ilgili SÖZCÜ TV anchormani Fatih Portakal da çağrıda bulunmuştu. Sözcü TV Ana Haber’de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a seslenen Fatih Portakal, “Erdoğan'ın diploması da merak ediliyor. Eğer Cumhurbaşkanıysanız üniversite diplomanız da olması gerekiyor. Sayın Fahrettin Bey, en azından bu seçimde şu diplomayı gösterin” demişti.
Sözcü
İktidarın çaresizlik manzarası: AKP, Erdoğan'ın afişini cami girişine astı26 izlenme
"Giderlerse gitsinler" diyordu, şimdi "Geri dönün" diyor35 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz için karar verildi: ABD’ye götürülüyor!32 izlenme
Saray'ın günlük gideri dudak uçuklattı! Dikkat çeken koruma detayı26 izlenme
‘İktidar, ‘biz ne yaptık böyle’ diyor…’207 izlenme
Taciz girişiminde bulunan şahıslar mahalleliler tarafından bıçaklandı17 izlenme
Seçim sonuçlarına itiraz süresinin uzatılması için YSK'ya başvuru yapılacak51 izlenme
İBB soruşturmasında bir itirafçı daha tahliye oldu!16 izlenme