Erken seçimin gerçekleşeceği 24 Haziran'a sayılı günler kala YSK Başkanı Sadi Güven, tartışılan seçim güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim başlamadan seçim güvenliğini tartışmanın doğru olmadığını söyleyen Güven, "Seçimler güvenli. Mükerrer seçmen yok, sahte oy pusulası yok. Biz her türlü tedbirleri alıyoruz" dedi.
Güven, siyasi partilerin hepsine sandıklara temsilci göndermesi konusunda çağrıda bulunurken şunları söyledi:
"Seçim güvenliğiyle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Son 5 seçimdir Türkiye'de oy kullanılan sandıkların tüm sonuçlarını ıslak imzalı olarak sistemimize yükledik. Seçimler güvenli. Mükerrer seçmen yok, 'sahte oy pusulası kullanıldı' diye bir iddia yok. Daha seçim başlamadan seçim güvenliği üzerinden tartışma yapmak doğru değil. Biz her türlü tedbiri alıyoruz. Siyasi partilere çok görev düşüyor. Bazı partiler tamamına yakın üye gönderiyorlar, bazıları eksik gönderiyorlar. Benim temennim tüm siyasi partilerin tüm sandıklara temsilci göndermeleri. Böyle olunca hiçbir şey olmaz, zaten olduğu yok da vatandaşlarımızın gönlü rahat olur. Sertifikalı eğitim vereceğiz sandık kurulu üyelerine."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yskbaskaniguvensecimbaslamadansecimguvenliginitartismakh90278.html
Bir seçim müjdesi daha yalan oldu: On binlerce aileyi kandırdılar! Aylardır tek bir açıklama yok32 izlenme
Meclis Başkanı Kahraman iddialara cevap verdi548 izlenme
Haluk Levent’ten BM toplantısında ‘Gazze’ konuşması32 izlenme
İBB Meclisi’nde Esenyurt tartışması: “100’den fazla işçi tazminatsız, 04 koduyla işten çıkarıldı"17 izlenme
THY rekor zarar etti!67 izlenme
Kurtuluş Savaşı ile alakalı olarak ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ sözleri ile tanınan Fesli Kadir'in İstiklal Marşı'na hakaret ettiği görüntüler ortaya çıktı35 izlenme
Rusya'dan Zelenskiy'e suikast planı: 400 paralı asker Kiev'e gönderildi43 izlenme
AKP'li Gebze Belediyesi köpek katliamı yaptı!13 izlenme
Adana'da Starbucks şubesine silahlı saldırı! Müşterilere aldırmadan defalarca ateş açtı
'Tiran, firavun, darbeci, katil' demişti... Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da: İki ülke arasında anlaşma imzalandı
YAŞ sonrası TSK'da dengeler değişti: Metin Gürak'ın ekibine tasfiye
Yeni havalimanının metrosu ‘hesap hatası’ nedeniyle 300 metre uzağa yapılmış!