YSK’nin dondurduğu seçmen sayısının 76 bin 667’ye çıkmasına karşın kritik seçim çevrelerinde yapılanlar hala sonucu değiştirecek ağırlıkta. Bölge illerindeki, Üsküdar, Adalar, Artvin gibi yerleşim yerlerindeki itirazların çoğu gayriciddi gerekçelerle İlçe Seçim Kurullarından geri döndü
31 Mart yerel seçimleri öncesi yaşanan ve AKP lehine sonuç doğurması için ince hesaplarla yapıldığı iddia edilen “Büyük seçmen göçü”nün YSK’nin dondurduğu seçmen sayısının 76 bin 667’ye çıkmasına karşın hala sonuçları değiştirecek büyüklükte olduğu bildirildi. YSK, seçmen yığmanın simgelerinden biri olan Foça’da 4 bin 2, geçici askeri personelin oy kullanmasının yolunu açtı, inşaatta kayıtlı seçmenlere itiraz “Taşınacaklar” denilerek geri çevrildi.
Muhalefet partilerinin tamamına yakını ilçe seçim kurullarında reddedilen başvuruları ile ilgili itirazları sürüyor. YSK de doğrudan kendisine gelen itirazları İl seçim kurullarına yapılması gerektiği gerekçesiyle esasa girmeden geri çeviriyor.
Yüksek Seçim Kurulu önceki akşam yaptığı toplantıda, İl Seçim Kurulu’nun 633 askeri personelin seçmen kütüğünden düşürülmesine ilişkin kararını iptal ederek kurs için Foça’da bulunan 4 bin 2 askeri personelin 31 Mart’ta yerel yönetimi belirlemek üzere oy kullanmasının yolunu açtı. CHP Genel Merkezi, yeniden YSK’ye itiraz edecek
Üsküdar’da Kirazlıtepe’de kentsel dönüşüm sonucu yıkılan evlerde oturduğu iddia edilen 400, tam oturuma açılmayan TOKİ konutlarındaki yaklaşık 70, bir dairede 60, bir başka dairede 70 kişinin görüldüğü yerlerle ilgili başvurular da İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Olcay Kurt, bunların delilleriyle ortaya konulan usulsüzlükler olduğunu bildirerek, “Başvurularımıza İlçe Seçim Kurulu’nun red gerekçesi ile AKP’nin bizim başvurularımıza yaptığı itirazların gerekçesi birebir aynı” dedi.
Konuyu BirGün’e değerlendiren CHP’nin YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, “Bu kaydırmaların temel hareket noktasının AKP’nin az farkla seçim kazandığı ya da kaybettiği yerler olduğunu söylemiştik. Bu plan hala uygulamada” dedi.
Bu arada HDP’nin Doğu ve Güneydoğu illerine yaptığı başvuruların da büyük bölümünü ilçe seçim kurulları reddetti. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, konuya dair şunları söyledi:
“Siirt Merkez Konacık Köyü’nde 40 kişinin yeni seçmen olarak kaydedildiği, evleri harabe olduğu halde sadece belirli zamanlarda bu evleri iş amaçlı kullandıkları tespit edilmesine rağmen usulsüzlük teşkil etmediği ifade edildi.
Siirt ili Kooperatif Mahallesi’nde 189 numaralı binanın 1 No’lu dairesinde 446, 2 No’lu dairesinde 672, 3 No’lu dairesinde 727 kişinin başka dairelerde de benzer şekilde çoklu seçmen kayıtlarının yapıldığının tespit edilmesine dair başvuruya verilen yanıtta herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildi. İnşaat halindeki bir binada tespit edilen çok sayıda seçmen kaydına yapılan itiraza yönelik verilen İlçe Seçim Kurulu kararında ise binaların 15 gün içinde hazır olacağı, seçmen kaydı yapılan kişilerin kira sözleşmelerinin mevcut olduğu gibi ciddiyete aykırı gerekçeler yer alıyor.”
https://www.birgun.net/haberdetay/yskitirazlarikomikgerekcelerlegericeviriyorkritikilleresecmenyiginagi.html
Kiracıları kıskandıracak bedel: TÜGVA 16 kat daha ucuza kiralamış!38 izlenme
Tutuklanma kararına tepkiler sürüyor! Halk İmamoğlu için sokaklarda22 izlenme
Erdoğan’ın başkanlığı döneminde hangi ürünün fiyatı ne kadar arttı?30 izlenme
Avrasya Tüneli mağduru benzin istasyonu için özel imar düzenlemesi!159 izlenme
Ronaldo bunu duyarsa kıyamet kopar! Gana'nın teknik direktörden kaybettiği maçın ardından söylediği sözler olay olur17 izlenme
Menzil'de sular durulmuyor: "Bu köyün de ailenin de ağası benim!"44 izlenme
Engin Polat'ın cezaevinden ilk görüntüsü: Görenler ünlü futbolcuya benzetti38 izlenme
‘Hırsız AKP’ suç değil... 'Hırsız AKP, işbirlikçi YSK’ sloganı atan kadınlara takipsizlik273 izlenme
Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle memuriyetten atılmıştı: Davayı öldükten sonra kazandı
Dünyayı kilitleyen teknoloji krizini aylar önceden bildi
Gaziantep'te, Atatürk'e put diyen gerici Mustafa Armağan'a protesto 'Türkiye laiktir, laik kalacak !'
Kiralık arabayı oto yıkamaya getirdiler, karşılaştıkları manzarayla şok oldular: "Araplar kiralamış, temizliğe getirdiler. Şu arabaya bakar mısınız?"