Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Muğla'nın Marmaris ilçesindeki öğretmenevinde düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin bir yandan orman yangınlarıyla mücadele ederken bir yandan da sabah Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta doğal afetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Meteorolojik olarak bakıldığında belki 50 ila 100 yıldır yaşanmayan bir meteorolojik afetle karşılaştıklarını aktaran Pakdemirli, rekor yağışlar kaydedildiğini dile getirdi.
Pakdemirli, Bartın'ın Ulus ilçesi Ceyüpler köyünde son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 302 kilograma çıktığını, en düşük yağışın da 54 kilogramla Eflani'de ölçüldüğünü vurguladı.
Kastamonu, Sinop ve Bartın ve ilçelerinde çok ciddi yağışlarla karşı karşıya kalındığını belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında Kastamonu Bozkurt'taki HES'le ilgili problem olduğu söyleniyor. Burada HES'le alakalı bir problem yok. 'Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı' diyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil. Genelde HES'ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor.
HES'ler taşkınlardan negatif etkileniyor. Taşkına sebebiyet verebilecek bir regülatör değil, günlük bir regülasyon amacı var. Ama su seviyesi oldukça yüksek. Mevcut taşkın tesislerimizin de üstüne çıkan gayrinizami ve doğalın dışında su akışı var."
Yeni Şafak’ın patronuna TOKİ’den milyonluk ihale!48 izlenme
Dekandan Alpay Özalan'a saldırı tebriği: "Çok şık oldu"22 izlenme
Pazarlık usulü ihale raydan çıktı!40 izlenme
MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit, 3 asker yaralı37 izlenme
Telefon kayıtları ortaya dökülüyor: Seçil Erzan’ın kuzeninin vergi kaçırma şüphesi bilirkişi raporunda27 izlenme
Özel'e saldırıda çok çarpıcı 'fotoğraf' detayı: Dikkat çekmek istemedi27 izlenme
Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü24 izlenme
Kılıçdaroğlu kendisine Bay Bay Kemal diyen Erdoğan'a Organize İşler filminin sahnesiyle yanıt verdi!50 izlenme