Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Muğla'nın Marmaris ilçesindeki öğretmenevinde düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin bir yandan orman yangınlarıyla mücadele ederken bir yandan da sabah Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta doğal afetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Meteorolojik olarak bakıldığında belki 50 ila 100 yıldır yaşanmayan bir meteorolojik afetle karşılaştıklarını aktaran Pakdemirli, rekor yağışlar kaydedildiğini dile getirdi.
Pakdemirli, Bartın'ın Ulus ilçesi Ceyüpler köyünde son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 302 kilograma çıktığını, en düşük yağışın da 54 kilogramla Eflani'de ölçüldüğünü vurguladı.
Kastamonu, Sinop ve Bartın ve ilçelerinde çok ciddi yağışlarla karşı karşıya kalındığını belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında Kastamonu Bozkurt'taki HES'le ilgili problem olduğu söyleniyor. Burada HES'le alakalı bir problem yok. 'Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı' diyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil. Genelde HES'ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor.
HES'ler taşkınlardan negatif etkileniyor. Taşkına sebebiyet verebilecek bir regülatör değil, günlük bir regülasyon amacı var. Ama su seviyesi oldukça yüksek. Mevcut taşkın tesislerimizin de üstüne çıkan gayrinizami ve doğalın dışında su akışı var."
Erdoğan'ın hemşehrisinden sert sözler: "CHP'de kim adayını koysa onu destekleyeceğim. Rizeliyim"20 izlenme
MHP’den çarpıcı Rıza Akpolat itirazı, gündem olacak ‘Gerekçe’ çıkışı20 izlenme
Yer İstanbul: 19 kaçak göçmen evden eve nakliye kamyonundan çıktı!23 izlenme
AKP’nin yoksulluk yüzyılı! Halkın gerçek gündemini pazardan haykırdı: "Emekli ekmeğe muhtaç hale geldiyse vay halimize"24 izlenme
Bakan Tunç’tan ‘Narin’ açıklaması: "Bulgular katillerin kim olabileceğine dair önemli veriler içeriyor"51 izlenme
RTÜK Başkanı Şahin: Eşim ve kızımla dizi izleyemiyoruz23 izlenme
Rus ordusunun çekildiği Ukrayna'nın Harkiv kentinden geriye enkazlar kaldı!76 izlenme
Bu cezayı kaldırın! Kağıt toplayıcısına 4 bin 500 lira ceza!96 izlenme
Sağlık çalışanları saygı duruşunda!
‘TBMM dizi izleme değil, çalışma yeri’ diyen AKP’li vekilin Meclis’te kayda değer hiçbir çalışması bulunamadı!
Diyarbakır’da birçok yere “Yaşasın Şeriat” yazılı pankartlar asıldı
Dikkat çeken paylaşım: İmamoğlu'ndan 'Kurtuluş yok' mesajı