Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun vatandaşın zamdan önce peşin ödeme yaparak önceden satın aldığı doğalgaza sonradan zam yapılmasının önünü açan düzenlemesine tepkiler artıyor.
Tüketici Hakları Derneği (THD), yeni düzenleme nedeniyle doğalgaza yapılan her zamdan sonra vatandaşın önceden aldığı doğalgazın bir bölümüne el konacağını açıkladı. THD Başkanı Turhan Çakar, şirketlere kazanç sağlayacak bu kararın iptali için dava açacaklarını bildirdi.
“Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile kartlı ve ön ödemeli doğalgaz kullanan milyonlarca vatandaşın da sonradan gelen zamlardan etkilenmesinin önü açılmıştı. Düzenlemeyi değerlendiren THD, yeni kararla milyonlarca vatandaşın adeta cezalandırıldığını bildirdi.
YASALARA AYKIRI
THD Başkanı Çakar, yönetmeliğin Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasa'ya, Borçlar Kanunu'na ve diğer ilgili yasalara aykırı olduğunu, tüketicinin daha önce aldığı malın bir kısmına daha sonra yapılacak zam gerekçe gösterilerek el konulamayacağını vurguladı. Çakar, “Doların artışıyla birlikte konutlarda kullanılan doğalgaza şimdiden yüzde 9 zam yapıldı. Görülüyor ki, dolardaki artış devam ederse bundan sonra yağmur gibi zam gelecek” dedi.
Çakar, yönetmeliğin iptali için dava açacaklarını belirterek, “Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Enerji Bakanı'na ve Ticaret Bakanı'na sesleniyoruz: Hukuka ve yasalara aykırı olan bu düzenlemeyi yürürlükten kaldırınız, durdurunuz” çağrısı yaptı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/zamgeldikcevatandasingazinaelkoyacaklarh104145.html
Akit TV’de Erdoğan ve Bahçeli’ye bombardıman! Seçim sonuçlarını görünce patladı29 izlenme
Sinan Ateş suikastının şifreleri: 'Derin sır' çözülüyor102 izlenme
Sabahattin Önkibar 'ABD yargısı bu 7 ülkeden Erdoğan ailesinin banka bilgilerini resmen istedi !'1164 izlenme
Berlusconi’den Erdoğan’ı kızdıracak sözler173 izlenme
Yangın faciasında hayatını kaybedenlere veda... Gözyaşları sel oldu18 izlenme
'Asgari ücret açlık sınırının altında kalacak': SKG Uzmanı İsa Karakaş 2026 işsizlik maaşını açıkladı12 izlenme
Sedat Peker: "Afgan ve Suriyeli gruplar Türkleri piyasadan silecek"23 izlenme
Damat Bakan Albayrak'a ilişkin ‘Kanal İstanbul arazisi’ haberine hapis talebi!159 izlenme
SGK hızla su alarak batmaya gidiyor
“Muğla’nın yüzde 68’i ormanlardan oluşuyor, yüzde 65’ine maden arama ruhsatı verilmiş”
Emekli vatandaş isyan etti: "35 sene çalıştım, cebimde 20 lira param var. Tasarruf edin diyorlar, ben zaten 50 kiloyum. Tasarruf edeyim 20 kiloya mı düşeyim?"
‘Onuncu köy’de yas bitmedi