2022 yılına saatler kala elektrik faturalarına yapılan zamlar yurttaşlara zor günler yaşatırken; ülkenin çeşitli noktalarında protesto eylemleri düzenleniyor.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) de "Hemen devletleştirme" çağrısıyla bir imza kampanyası başlatmış ve ülkenin farklı noktalarında kimi eylemler ve basın açıklamaları düzenlemişti.
Geçtiğimiz haftalarda ise Antalya'nın farklı mahallelerinde bulunan TKP Semt Evleri'nin çağrısıyla faturalara dönük protestolar gerçekleştirilmiş ve imza kampanyasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmişti.
soL'da yer alan habere göre, 20 Şubat Pazar günü Antalya Emniyeti Güvenlik Şube ekiplerinin, protestolara katılan yurttaşlar hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.
Şu ana kadar soruşturma açılan yurttaş sayısı 29 olarak açıklandı.
Elektrik faturalarını protesto eden yurttaşlara yönelik başlatılan soruşturmada, eylemlere katılmamış olan TKP üyelerine de soruşturma açıldı.
Eylemlere katılmayan TKP üyelerine soruşturma açılmasının yanı sıra Burdur'da yaşayan ve eylemlerin yapıldığı dönemde Covid pozitif olması nedeniyle karantinada olan A.T. isimli TKP üyesine de Antalya'da gerçekleştirilmiş protestolar nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi.
Kendisine de soruşturma açılan TKP Antalya İl Başkanı Avukat Erhan Altınkaynak yaptığı açıklamada, yurttaşların faturalarını ödemekte zorlandığını ve kimi yerlerde faturalarını ödeyemeyen yurttaşların Semt Evlerine gelerek faturaları için dayanışma talebinde bulunduğu iletti.
TKP'nin "Hemen devletleştirme" talebiyle yaptığı çalışmanın önemini vurgulayan Altınkaynak, yurttaşların en temel hakkı olan aydınlanma için iktidarın bile çözüm üretmeye çalıştığını ve elektrik faturaları için mücadele etmenin, basın açıklaması yapmanın meşru ve hukuki olduğunu dile getirdi.
Erdoğan 'dünya çapında bir şaheser' demişti, mahsur kalan turistler İstanbul Havalimanı'nda isyan etti! 'We need hotel (Otele ihtiyacımız var)'47 izlenme
Kılıçdaroğlu'na CHP'liler yüz vermedi; AKP ve MHP'liler memnun8 izlenme
Maalesef ama maalesef, bunlarla aynı havayı soluyoruz !995 izlenme
Diyarbakır’da caz etkinliğine ve AVM’ye cihatçı vandal saldırıyı Hizbullahçı dernek üstlendi40 izlenme
Türk Lirası değer kaybında birinci oldu!40 izlenme
Dünya basını Türkiye'deki asgari ücret zammını böyle gördü36 izlenme
Avrupa'da kavurucu sıcaklar son zamanlarda etkisini gösteriyor: 360 kişi hayatını kaybetti29 izlenme
Merkez faizi sabit tutuyor ama ihtiyaç kredisi faizleri 44 ayın zirvesine yükseldi!53 izlenme
"Bunu yapanı bul ve yüzüne tükür"
Ümit Özdağ gençlere seslendi: "Erdoğan kazanırken kaybetti. Atatürk gibi düşünün ve Türk halkına güvenin"
İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırının hemen ardından AKP'li isimlerden tepki çeken paylaşımlar!
Adana'da evden çıkarılan çift 9 aylık bebekleriyle parkta yaşamaya başladı!