Sözcü'de yer alan habere göre, iki ayrı Cumhurbaşkanı kararıyla Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B santralleri ile bu 2 santralin kullandığı deniz alanları özelleştirme kapsamına alındı. Santraller ve santrallerin çok değerli arsalarıyla birlikte deniz alanları da işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilecek. Böylece Marmara Denizi'ndeki deniz alanları özel şirketlere devredilmiş olacak. Koordinatlarla belirlenen deniz alanlarını kullanma yetkisi özelleştirmenin ardından devletten çıkıp firmalara geçecek.
SÜRE BİTİMİNE KADAR KULLANACAK
Karara göre, santrallere ait taşınmazlar varlık satış yöntemiyle, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kara ve deniz alanları ise işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. İşletme hakkı kaç yıl süreyle verilirse şirket o süre bitimine kadar tahsisli deniz alanını kullanacak.
Karara göre, Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A Santraline ait Marmara Ereğlisi'nde toplam 21 arazi ve 15 deniz alanı, Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim B Santraline ait 5 arazi ve 24 deniz alanı özelleştirecek. Her iki özelleştirme işlemi 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak.

Tekirdağ'da denize sıfır konumda bulunan doğalgaz çevrim santralinin deniz alanları da özelleştirme ile devredilecek.
Trabzonlu esnaf, iktidarı yaylım ateşine tuttu! '17 gün evde taş mı yiyeceğiz? Mekânı kapatıyorsan, parasını öde!'81 izlenme
AKP’liler kongredeki kavgada tekme,tokat yumrukla birbirlerine girdi!112 izlenme
MB doları 27 lirada tutmak için çırpınıyor33 izlenme
İran'ın ABD üslerine yönelik saldırısının ardından Avrupa'dan Katar'a sefer yapan uçaklar İstanbul ve Ankara'ya yönlendirildi26 izlenme
ADD'den Ali Erbaş'ın WhatsApp'tan attığı o mesaja sert tepki48 izlenme
AKP'de seçim için düğmeye basıldı: Tarih belli oldu! Erdoğan'ın talimatı ortaya çıktı23 izlenme
Kızını merdivenlerden aşağı tekmeleyen baba yakalandı: Suç makinesi çıktı!45 izlenme
"Maliyetlere dayanamayan besici, hayvanlarını satıp hurdacılığa başladı"40 izlenme