Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamaya göre bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılı OcakKasım döneminde 611 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı ise aynı dönemde 1 milyon 182 bin kişi oldu.
4 MİLYON İCRALIK
Böylece bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 2021 yılının OcakKasım döneminde 1 milyon 485 bin kişi oldu. 2021 yılının OcakKasım dönemindeki bu artışla birlikte Kasım 2021 itibarıyla bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş ve borcu devam etmekte olanların sayısı 4 milyon 18 bin 796 kişiye ulaştı.
■ Risk Merkezi verilerine göre, Kasım 2021 itibarıyla bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25 artış ile 25.8 milyar TL oldu. Bireysel kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 artış ile 7.1 milyar TL oldu.
Sözcü
Resmi Gazete'de yayımlandı: Zorunlu trafik sigortasına da zam!61 izlenme
Özel'den milletvekillerine ilk uyarı: "Esprisini bile yapmayacaksınız"9 izlenme
Emekliler yarın meydana iniyor52 izlenme
Kayyumları savunan heyetteydi: AKP’li vekilin PKK yöneticisiyle fotoğrafı tekrar gündem oldu36 izlenme
Akit ahlaksızlıkta sınır tanımadı: Yeni Akit Haber Müdürü, Ferdi Zeyrek'in vefatıyla dalga geçti32 izlenme
Ataşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne CHP'li İlhami Yılmaz seçildi207 izlenme
Yüzlerce milyon dolar sadece burs ve birkaç yurt için mi? Paravan olan sadece Kızılay değil!147 izlenme
İnsan kaçakçılığı AKP’nin gönül işi!67 izlenme