Vaka sayısı 5'e yükselirken, bu kişilerle temas halinde olan 60'ın üzerinde kişi de karantina altında tutuluyor.
3 KİŞİDE VİRÜS SAPTANDI, 63 KİŞİ KARANTİNADA
Türkiye'de ilk karantinanın uygulandığı ilçe olan Borçka'da uzun sürenin ardından pozitif vakalar yeniden görülmeye başladı. Önceki hafta içerisinde Bursa'dan Borçka'ya cenaze getiren 3 kişide koronavirüs tespit edildi. Yakın temasta bulunan 2 kişinin daha test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine sağlık ekipleri 60 kişiyi daha karantinaya aldı.
"1 AYDIR VAKA GÖRÜLMEMİŞTİ"
Borçka Belediye Başkanı Orhan Ercan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1 aydır vaka görülmemişti. Bir karantina süreci yaşamıştık. Pozitif vakalar geri döndü. Havaların ısınmasıyla dışarıdan göçte almaya başladık. İl dışından cenazeler geliyor. Bununla birlikte gelen virüs vakaları da oluşabiliyor. Şuana kadar 5 vakamız var, 60 üzerinde vatandaşımızda karantinada" dedi.
"YAPMAMIZ GEREKENLER ÇOK BASİT"
"Yapmamız gereken bir şey var, yapılacaklar çok basit" diyen Ercan "Bir maskemizi takacağız, iki sosyal mesafe dikkat edeceğiz. Üç, hijyen ve kurallarına temizlik kurallarına dikkat edeceğiz. Bu konulara dikkat ettikten sonra bu vakayı da atlatacağız" ifadelerini kullandı.
İl dışından gelen vatandaşlara çağrıda bulunan Orhan, "Tabi ki burası sizin de memleketiniz, buyurun gelin. Fakat geldikten sonra 14 günlük izolasyon kuralına mutlaka uyalım" açıklamasında bulundu.
https://www.haber3.com/guncel/1aydirvakagorulmeyensehirdeikincidalgapanigihaberi5512267
İşte tüm emeklilerin AKP'ye sorduğu o soru! "19 bin lira aylık al, 20 bin lira kira ver. Nasıl olacak bu iş? Ekonomi iyiyse bize niye yansımıyor?"30 izlenme
Bursa yangınında akılalmaz detay: "Bu çok düşündürücü"41 izlenme
CHP’den Çağlayan çıkarması… Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmadılar97 izlenme
Salda'da korkutan görüntü: 'Çökmeler, obruklar olabilir'35 izlenme
Elektrik zamlarına karşı kampanya: On binlerce vatandaş imzaladı!54 izlenme
AKP’li Mahir Ünal saçmalamaya devam ediyor! 'Bir dönem bu ülkede bardak yoktu!'80 izlenme
Boykot listesindeki tek yabancıydı: Volkswagen yerli sermayenin yapamadığını yaptı50 izlenme
Arkadaşları açıkladı! İnce'nin okuldaki lakabı...1038 izlenme
Diploma skandalında yer alan eski mübaşir özel kalem adına da kredi çekmiş
Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok
Abdurrahman Dilipak açıkladı: İslami camiada katalogla çalışan çok eşlilik ajansları var!
Emine Erdoğan'dan şaşırtmayan konuşma 'Toplumda kadına yönelik şiddetin hızla arttığına dair bir algı var !'