Her sene olduğu gibi bu sene de yasakların gölgesinde kutlanmaya çalışılan 1 Mayıs İşçi Bayramı, İstanbul’da abluka altında geçiyor. Kentin kalabalık noktalarında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Taksim bu yıl da yasaklandı.
Ancak yasağın hukuksuz olduğunu savunan birçok vatandaş, karara rağmen Taksim’e yürümek istedi. Beşiktaş ve Mecidiyeköy’den Taksim’e yürümek isteyen HKP’liler, yöneticileriyle birlikte sert müdahalenin ardından gözaltına alındı.
HKP’liler, 1 Mayıs kapsamında kapatılan Taksim Meydanı’na yürümek isterken polis ekipleri müdahalede bulundu. Çok sayıda gözaltı yaşandı.
İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da yaşanan gelişmeler...
Mecidiyeköy Meydanı’nda da çok sayıda polis konuşlandırıldı, cadde ve çevresi abluka altına alındı. Basın mensupları da müdahalelere tepki gösterdi. Gazeteci Evrim Kepenek’in aktardığına göre saat 10.26 sularında çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Polis ekipleri, Taksim’e gitmek isteyen vatandaşlar ve TİP’lilere müdahale etti. Müdahale sırasında biber gazı kullanıldığı görüldü.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a da Mecidiyeköy’de biber gazı sıkıldı.
Müdahalenin ardından açıklama yapan Baş, “Her biri zor koşullarda yaşayan polislerle emekçileri karşı karşıya getirince elinize ne geçiyor? 365 gün iktidar konuşuyor zaten, bırakın da yılın bir günü işçiler yaşadıkları zorlukları dile getirsin” ifadelerini kullandı.

Mecidiyeköy Meydanı’nda toplanan kalabalık, omuz omuza vererek polis barikatının karşısında slogan attı. “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarının atıldığı duyuldu.
Öte yandan alanda, Taksim’e çıkmak isteyenlerle polis arasında uzun süreli arbede yaşandığı belirtildi. 1 Mayıs Taksim İnisiyatifi’nin de Mecidiyeköy’de polis tarafından ablukaya alındığı aktarıldı.
Ayasofya’nın içine vinç ve kamyon soktular! İsmail Saymaz, büyük skandalın detaylarını anlattı
İBB’nin el konulan yolsuzluk dosyaları tartışma yarattı!
Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından RTÜK'ten, TELE 1'in 7 gün ekranını karartma kararı
Sedat Peker'den bomba Süleyman Soylu iddiası! 'Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun'
Erkan Oğur 'Güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' diyerek Özkan Uğur'a veda etti
Gezi iddianamesinde 16 isme müebbet isteyen savcının şahitleri FETÖ’cü çıktı!
Endonezya'da pilotlar uyuyakaldı, uçak rotadan çıktı ve Batik Air hakkında soruşturma başlatıldı
Soylu hedef aldı! İstanbul Valiliği, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun koruma kararını kaldırdı
AKP İlçe Başkanlığı'ndan skandal paylaşım! "Siz yılbaşını kutlayamadınız ama biz namaz kıldık ohh!"
Mustafa Bozbey tutuklandı! Beş gün gözaltı toplam 60 saati aşan ifade...
Müjdat Gezen: İktidara seçim malzemesi lazım!
Arkadaşları öldürülen doktorlardan Konya Valisi'ne tepki: Yuhaladılar!
CHP’li meclis üyelerinin oturduğu apartmana kurşunlar isabet etti!
Belediye Başkanı, krize dikkat çekip makam aracını satılığa çıkardı! "Halkın parası, halka gitsin"