Her sene olduğu gibi bu sene de yasakların gölgesinde kutlanmaya çalışılan 1 Mayıs İşçi Bayramı, İstanbul’da abluka altında geçiyor. Kentin kalabalık noktalarında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Taksim bu yıl da yasaklandı.
Ancak yasağın hukuksuz olduğunu savunan birçok vatandaş, karara rağmen Taksim’e yürümek istedi. Beşiktaş ve Mecidiyeköy’den Taksim’e yürümek isteyen HKP’liler, yöneticileriyle birlikte sert müdahalenin ardından gözaltına alındı.
HKP’liler, 1 Mayıs kapsamında kapatılan Taksim Meydanı’na yürümek isterken polis ekipleri müdahalede bulundu. Çok sayıda gözaltı yaşandı.
İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da yaşanan gelişmeler...
Mecidiyeköy Meydanı’nda da çok sayıda polis konuşlandırıldı, cadde ve çevresi abluka altına alındı. Basın mensupları da müdahalelere tepki gösterdi. Gazeteci Evrim Kepenek’in aktardığına göre saat 10.26 sularında çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Polis ekipleri, Taksim’e gitmek isteyen vatandaşlar ve TİP’lilere müdahale etti. Müdahale sırasında biber gazı kullanıldığı görüldü.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a da Mecidiyeköy’de biber gazı sıkıldı.
Müdahalenin ardından açıklama yapan Baş, “Her biri zor koşullarda yaşayan polislerle emekçileri karşı karşıya getirince elinize ne geçiyor? 365 gün iktidar konuşuyor zaten, bırakın da yılın bir günü işçiler yaşadıkları zorlukları dile getirsin” ifadelerini kullandı.

Mecidiyeköy Meydanı’nda toplanan kalabalık, omuz omuza vererek polis barikatının karşısında slogan attı. “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarının atıldığı duyuldu.
Öte yandan alanda, Taksim’e çıkmak isteyenlerle polis arasında uzun süreli arbede yaşandığı belirtildi. 1 Mayıs Taksim İnisiyatifi’nin de Mecidiyeköy’de polis tarafından ablukaya alındığı aktarıldı.
Sağlık çalışanları saygı duruşunda!
Çiftçi kuruluşu AKP üssü olmuş!
İnce: Yenildiysen geri çekil bahane üretme
Mandıra sahibi artan masraflara isyan etti: "Artık gitsinler!"
Marmara Adası yangınında 1 şüpheliye gözaltı!
Yüzsüzlüğün bu kadarı! Atatürk’ün posterini ters asan AKP’li belediye CHP’yi suçladı!
Cübbeli Ahmet at etini yalanladı ama belgeler ortaya çıktı!
Koskoca devleti kiracı yapmanın faturası ağır oldu: Kamuda tasarruf yerine kira rekoru!
Merkez Bankası'nın eski ekonomisti açıkladı: "5 Haftada 25 milyar dolar uçtu"
MB'nin faiz hamlesi de yetmedi, dolar tutulamıyor!
Depremzedeye 30 milyarlık bağış yalan oldu
Belgeleri ortaya çıktı! İşte TÜRKEN Vakfı’nın ABD’de İslamcı okula yaptığı maaş gibi bağış listesi!
İsim vererek ‘Cambridge Analytica’ uyarısı yapmıştı, Fahrettin Altun'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi
"Atatürk Dünyada halâ konuşulan bir lider!"