Türkiye'de geçen yıl yaşanan 6 Şubat depreminin yankıları Almanya'da devam ediyor. Almanya'daki Türkler'in, depremde zarar gören yakınları "hızlı ve kolay üç aylık vize" ile getirilirken, 10 bin depremzedenin vizelerinin çoktan bittiği halde geri dönmedikleri ortaya çıktı.
Deprem vizesi ile yakınlarının yanına gelenlerin, farklı nedenlerle iltica taleplerinde bulunduğu öğrenildi.
Berliner Morgenpost Gazetesi, iltica başvurularının yapıldığını yazarken, yakınlarının yanında bulunan bu kişilerin farklı farklı yöntemlerle kaldığı bilgileri geliyor. Bazıları da, iltica süreçleri devam ederken iş bulup çalışıyor.
Almanya, normalde Türk vatandaşlarının sadece yüzde 10'unun ilticasını kabul ediyor. Depremzedeler ise, hem insani nedenleri hem de siyasi nedenleri öne sürerek kalma çabasında.
Üç aylık vizeleri çoktan biten bu kişilerin iltica taleplerinin, "Türkiye, savaş bölgesi değil. NATO ortağı, AB adayı ve güvenli ülke" denilerek reddedildiği, ancak başvuru sahiplerinin mahkemeye gittiği öğrenildi.
Almanya da bu konuda açmaza düşmüş durumda. Bir yandan, sınırlı süre ve insani nedenlerle aldığı kişileri "yasalar gereği" göndermesi gerekiyor, diğer yandan da insani nedenlerden dolayı problemler yaşanmasından, "mağdurların sınır dışı ediliyormuş gibi" görünmesinden endişe ediyor.
10 bin depremzedenin Almanya'ya gelişinin üzerinden bir yılı aşkın zaman geçti ve sorunun çözülmesi artık pek mümkün görünmüyor.
Sözcü
Hüsnü Mahalli: Türkiye bu iki ülkeyle de mi savaşacak?359 izlenme
TikTok şeyhini krallar gibi ağırlayan iş adamı ortaya çıktı! İşte o lüksün kaynağı51 izlenme
Muharrem İnce: Partiye küsülmez89 izlenme
CHP’den sandık güvenliği için çağrı merkezi! Özgür Çelik telefon numarası paylaştı32 izlenme
Korkunç olay! Ekmek teknesine el konulmak istenince kendini yaktı!87 izlenme
Yine ekonomik sıkıntı: Denizli’de intihar girişiminde bulunan kadın, bebeği getirilince vazgeçti80 izlenme
Safra Kesesi İltihabı (Kolesistit) Nedir? Belirtileri Nelerdir?27 izlenme
Yangından mal kaçırır gibi arsa ve arazi satışı!57 izlenme