Gerçek adı Fatih Karaca olan ünlü şarkıcı Mabel Matiz hakkında "Perperişan" isimli şarkısı nedeniyle "müstehcenlik" soruşturması başlatılmış ve ünlü şarkıcıya yurt dışı yasağı getirilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Perperişan" şarkısının sözleri üzerine başlatılan "müstehcenlik" soruşturması tamamlandı.
Hazırlanan iddianamede, "Perperişan" isimli şarkının sözlerinin cinsel arzuyu dolaylı yoldan tahrik edici, bedensel ya da ruhsal metaforlarla erotik çağrışımlar oluşturduğu ve cinsel birleşmeye yönelik herkes tarafından kolayca anlaşılabilecek şekilde betimlemeler yapıldığı belirtildi.
Şarkının şüpheli Mabel Matiz'in rızası ve onayı doğrultusunda sosyal medyada ve dijital platformlarda umuma açık bir şekilde yayınlandığı, yayınlara herhangi bir yaş sınırlamasının uygulanmadığı vurgulandı.
Şarkının bu sebeple kamu düzeni ve çocukların korunması açısından tehlike arz ettiği belirtilen iddianamede, şarkının çocukların erişebileceği platformlarda yayınlanmış olmasının şüpheli Mabel Matiz'in üzerine atılı suçun nitelikli haline sebebiyet verdiğine kanaat getirildi.

Şüpheli Mabel Matiz'in ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyip, şarkıda geçen 'Diyo şeytan üstüne atla da sal kuşu hanesine' sözünü sevdiği kişinin evine haber yollamak anlamında kullandığını söylediği vurgulanan iddianamede, şarkının tamamına ve özellikle de bu iki cümlenin anlam bütünlüğüne bakıldığında şüphelinin savunmasını karşılamadığı belirtildi.
Tüm delilleri değerlendiren cumhuriyet savcısı, şüpheli 'Mabel Matiz' mahlaslı Fatih Karaca’nın, 'Müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Ünlü şarkıcı verdiği ifadede, şarkısının sözleri ile ilgili şöyle demişti:
"Şarkımın içeriğinde geçen 'Cici Toybebe' sözleri, sevdiğinin sevdiği kişi için kullanılan, daha ham bir birey anlamında tercih edilmiştir. 'Diyo şeytan üstüne atla, sal kuşu hanesine' sözleriyle ise 'evine haber yollamak' anlamını kastettim. Amacım kesinlikle suç işlemek değildi."
halktv.com.tr
Kaynak:DHA
Erdoğan'ın bu skandal sözlerine tepki yağdı! 'Neymiş millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin'101 izlenme
Emekli zammı için kritik açıklama: "Kartını ATM'ye sokan emekli şoke olacak"24 izlenme
Müjdat Gezen’den sert tepki! "Hangi darbede ayağınıza zincir vuruldu?"78 izlenme
Ziraat Bankası eski üst düzey yetkilisinden bomba iddia! Merkez Bankası doları 14 lirada tutabilmek için haftada ne kadar dolar satıyor?91 izlenme
MEB’den okullarda mevlit programlı Cumhuriyet kutlaması32 izlenme
Enerji zamları için çarpıcı değerlendirme! "EPDK verileri çarpıtıyor"46 izlenme
Cemil Tugay sert çıktı, iddiaları yalanladı: "Algı operasyonu"23 izlenme
Sinovac aşısını Türkiye'ye getiren distribütörden itiraf gibi açıklama!65 izlenme