Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Akıllı Tarım programında konuştu.
Ulusoy, 31 Mayıs'tan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden (TMO) tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhütün sona ereceğini açıkladı. Böylelikle, 260 lira olan un çuvalının 400 liraya kadar çıkacağı belirtildi. Un fiyatlarının artmasıyla ekmeğe rekor zam gelmesi bekleniyor.
260 lira olan un çuvalının ortala 400 lira civarına yükseleceğini söyleyen Dr. Eren Günhan Ulusoy, yeni sezonda böyle bir uygulama olmayacağını söyledi.

UNUN ÇUVAL FİYATI 400 TL'YE ÇIKACAK
Dr. Eren Günhan Ulusoy, TMO’nun regülasyonun son bulması ile fiyatlarda artış olacağını belirterek şunları şöyledi:
"Toprak Mahsulleri Ofisi'nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahüdü son buluyor. TMO'nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde. Ton başına 3600 TLL'lik fiyatta 260 liraya denk gelen un çuvalı, hesaplamalarımıza göre kabaca 400 TL'ye çıkacak"
Kahramanmaraş depreminin tüm ayrıntılarını yıllar önce ortaya koyan makale ortaya çıktı51 izlenme
Dünyaca ünlü tarih dergisinde Atatürk için ne yazıldı?171 izlenme
İsrail silah devine Avrupa'da şok darbe! Çekya'da İsrail bağlantılı fabrika ateşe verildi!32 izlenme
Yenidoğan çetesinde itiraf geldi! Özel hastane sahipleri de yargılanacak mı?35 izlenme
Suudi Arabistan'da son 24 saatte koronavirüs tespit edilen 119 kişiden 72'si Türk vatandaşı!113 izlenme
Geçmişte bir sokak röportajında ailesinin "Erdoğan de" baskısına rağmen gülerek "Atatürk'ü seviyorum" dediği videonun yeni versiyonu gündem oldu41 izlenme
İstanbul’da sayaçlar okunmaya devam ediyor109 izlenme
Emekliler kendilerini zincirledi: "Modern köleliği yaşıyoruz"26 izlenme