103 emekli amiral iktidarın yayınladığı açıklamada, Boğazlar'ın güvenliğini sağlayan Montrö Anlaşması'nı tartışmaya açması ve Tuğamiral Mehmet Sarı'nın tarikatçı olduğunun ortaya çıkmasına rağmen halen Deniz Kuvvetleri'nde görevli görev yapmasına izin verilmesine tepki gösteriyordu. İktidar sözcüler bu açıklamaya gece boyu 'darbe çağrımı' demeye varan sert ifadelerle tekiler gösterdi.
İmzacılardan Atlla Kıyat bunun üzerine Twiiter'dan yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır" ifadesini kullandı.

Kıyat, bildiri yayınlanmadan önce de bir mesaj atarak şöyle demişti: "Sarıklı amiralin fotoğraflarının servis edilişi bir hafta oldu. Milli Savunma Bakanı neyi inceliyorsunuz. Sarıklıyı açığa aldınız mı? Konu tarikat , cemaat , ibadet(!) olunca tarzan zor durumda galiba.."
Öte yandan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da konuyla ilgili iktidarın tepkilerin eleştirirken "Amiraller bildirisi üzerinden darbe, vesayet vb ifadelerle mağdur rolünü oynamaya çalışanlara önemli hatırlatma: 15 Temmuz’da aranızdan birileri sessizliğinizi korurken, amirallerin bir kısmı fiziki olarak, geri kalanı ruhen darbeye karşı direnmekteydi. Mağdur edebiyatı boşunadır" diye yazdı.
12 Eylül darbesinin üzerinden 42 yıl geçti29 izlenme
455 kişilik kadroya 113 bin 812 başvuru!30 izlenme
O fotoğrafı anlatan ilahiyatçı dincilerin hedefi oldu! "Ağır şeyler yazacağım, kendimi zor tutuyorum"440 izlenme
Zihniyete bak ! Hem yardım kolisini almış hem de partizanlık yapıyor !430 izlenme
İmamoğlu: "300 gündür 12 metrekaredeyim!"9 izlenme
Kuveyt'te ezan değişti: "Haydi namaza" çağrısı "Namazı evinizde kılın" olarak okundu88 izlenme
Hastaneye kaldırılan Murat Çalık için hastaneye yatış kararı verildi15 izlenme
‘Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?’ diyen siyasetçinin savunması istendi45 izlenme
Hülya Koçyiğit’in damadına kiralanan sahilde 15 milyon zarar tespit edildi, ihale iptal edildi!
İsyan ettiler: "Tapularımız bir günde elimizden alındı"
Milli Emlak duyurdu: İstanbul'da 1 milyonun altında arsalar satışa çıkarıldı
"Erdoğan mı rakibi mi?' anketinde Erdoğan yine yenildi!