103 emekli amiral iktidarın yayınladığı açıklamada, Boğazlar'ın güvenliğini sağlayan Montrö Anlaşması'nı tartışmaya açması ve Tuğamiral Mehmet Sarı'nın tarikatçı olduğunun ortaya çıkmasına rağmen halen Deniz Kuvvetleri'nde görevli görev yapmasına izin verilmesine tepki gösteriyordu. İktidar sözcüler bu açıklamaya gece boyu 'darbe çağrımı' demeye varan sert ifadelerle tekiler gösterdi.
İmzacılardan Atlla Kıyat bunun üzerine Twiiter'dan yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır" ifadesini kullandı.

Kıyat, bildiri yayınlanmadan önce de bir mesaj atarak şöyle demişti: "Sarıklı amiralin fotoğraflarının servis edilişi bir hafta oldu. Milli Savunma Bakanı neyi inceliyorsunuz. Sarıklıyı açığa aldınız mı? Konu tarikat , cemaat , ibadet(!) olunca tarzan zor durumda galiba.."
Öte yandan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da konuyla ilgili iktidarın tepkilerin eleştirirken "Amiraller bildirisi üzerinden darbe, vesayet vb ifadelerle mağdur rolünü oynamaya çalışanlara önemli hatırlatma: 15 Temmuz’da aranızdan birileri sessizliğinizi korurken, amirallerin bir kısmı fiziki olarak, geri kalanı ruhen darbeye karşı direnmekteydi. Mağdur edebiyatı boşunadır" diye yazdı.
Bilecik'te işçiler 'peşkeşe' karşı isyanda: "Bu fabrikaları sokakta bulmadık, peşkeş çektirtmeyeceğiz!"29 izlenme
Engelli oğluyla çadırda kalan vatandaş ağlayarak konteyner istedi34 izlenme
Maden faciası soruşturmasında 6 kişi tutuklandı55 izlenme
5 teğmenin haysiyet mücadelesi yeni başlıyor14 izlenme
İBB 17 Ağustos’ta deprem parklarını açıyor86 izlenme
Avrupa'yı saran çiftçi eylemleri Türkiye'ye sıçradı: Konyalı çiftçiler traktörlerini kent merkezine sürüp hükümeti protesto ettiler40 izlenme
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde skandal Arapça mezuniyet davetiyesi33 izlenme
AKP'li vekilden bomba iddia! "Milyon doları veren FETÖ’cü bırakılıyor!"153 izlenme