Adalet Bakanlığı’nın düzenlediği Arabuluculuk Sınavı, 24 Kasım’da yapıldı. Bu sınava arabulucu olmak isteyen 200 milletvekili de girdi. Vekiller arasında İBB Başkanlığı seçimlerinde dikkat çeken, mesleği avukatlık olan AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da yer alıyordu.
AKP’li Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ 72 puanla başarısız olurken, Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar da sınavı geçemeyen bir başka isim oldu.
Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuk sınavına giren 200 milletvekilinden hiçbiri, 91 barajını geçemedi. Aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarını düşürmeyen ve bir kısmı özel kursa giden vekiller barajı yüksek buldu.
2.5 yıl sonra arabuluculuk sınavı bir kez daha açıldı. İki hafta önce yapılan sınava tüm partilerden yaklaşık 200 milletvekili katıldı. Milletvekillerinin aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarıyla sınava hazırlandığı, bazılarının ise özel olarak kursa gittiği öğrenildi.
Sınav sonuçları önceki gün açıklandı. 100 puan üzerinden yapılan sınavda baraj 91’e yükselince, milletvekilleri taban puanın altında kaldı. 30 bin kişinin katıldığı sınavda 6 bin 271 kişi arabulucu olmaya hak kazandı. Sınavda değerlendirmenin en yüksek puan alandan aşağı doğru yapılacağı bildirilmişti. Çoğu genç olan hukukçuların yüksek puan alması nedeniyle milletvekilleri sıralamaya giremedi.
Erdoğan’ın açılışını yaptığı 'Yeni Nesil Hastane' 7 aydır açılmadı!29 izlenme
Kulis: Ümit Özdağ 'Sinan Oğan'la yollarımız ayrılabilir' dedi36 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam ettik"33 izlenme
Erol Mütercimler 'Adnan Oktar'a neden şimdi operasyon yapıldı ?'12451 izlenme
Kartalkaya’da yangın faciasının yaşandığı otel mühürlendi25 izlenme
Ramazan sofrası kurmak 2024'e göre yüzde 45 daha pahalı!19 izlenme
Cemil Çiçek’in kızı ve damadı konkordato ilan etti!427 izlenme
Ucuz et için saatlerce soğukta sıra bekleyen yaşlı kadın: 'Ben vazgeçtim çocuklarım yesin'44 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan bakanlığa çağrı: "8 aydır kredi onayı bekliyoruz"
Bilim Kurulu üyesinden 'Kurban' uyarısı: "Salgın açısından riskli"
Kılıçdaroğlu: Sen kim oluyorsun da benim Müslümanlığımı sorguluyorsun!
Saray'da kimsenin ağzını bıçak açmıyor, son anket iki partiyi de yıktı! Üçüne de kaybediyor!