Kahramanmaraş'ın Çöllolar kömür sahasında 11 yıl önce meydana gelen heyelanda 11 işçi göçük altında kaldı. Sahayı işleten Park Teknik firması Elektrik Üretim A.Ş.'nin zararlarını karşılamayınca 8.8 milyarlık dava açıldı.
Sözcü'de yer alan habere göre, EÜAŞ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, TBMM KİT Komisyonu'nda yaptığı açıklamada Çöllolar sahasının işletmesine ilişkin protokolün 5 Ekim 2021'de sonlandırıldığını, 2011 yılına ait firmaya kesilen 90 milyon 932 bin liralık ceza faturasına ise firmanın itiraz ettiğini bildirdi. İtiraz konusunun mahkemeye taşındığını ve halen devam ettiğini bildirdi.
EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz de Çöllolar sahasının Türkiye Kömür İşletmelerine devrine ilişkin sözleşme imzaladıklarını, kömür üretimine başlanması için de 4 Mart 2022 itibariyle sahanın teslim edildiğini söyledi. Alagöz, “TKİ tarafından da gerekli çalışmalar başlatıldı, önümüzdeki sene faaliyete girmesi ve kömür üretmesini bekliyoruz. Uğramış olduğumuz zarar ziyan ne varsa bütün hesapları yaparak hak arayışımız devam etmektedir” dedi.
PEŞ PEŞE HEYELAN
Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren AfşinElbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükte 11 can gitti. Heyelanda Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz ile işçiler Yaşar Alkaya, Ruşen Demir, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat toprak altında kaldı.
Ve Andımız okullarda okunmaya başlandı ! Hem de Din Kültürü dersinde !1216 izlenme
Yurttaşlar günlerce karanlıkta kalmıştı, Şimdi de yerin altından kâr edecekler!49 izlenme
CHP’li vekil tarım bakanına tezek gönderdi126 izlenme
THY'den rekor zam32 izlenme
Halkın yüzde 82’si geçim sıkıntısı çekiyor11 izlenme
İBB’ye ait sosyal tesisteki üç kişilik yemeğin adisyonu gündem oldu36 izlenme
MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit düştü29 izlenme
Katar’dan alınan uçağa 24 saatte iki farklı cevap171 izlenme
Özgür Özel İlk kez duyurdu! İBB dosyasında gizli tanığın ifadesinin çekildiği saklanmış!
Hüsnü Mahalli: 'Erdoğan kızınca İsrail ve lobilerle olan ilişkisini anlatmaya başladı'
Hafize Gaye Erkan görevden mi alındı istifa mı etti? Karar metnindeki detay dikkat çekti
AB'den Türkiye ile müzakerelere başlamama kararı!