Afyonkarahisar’da milyon liralar harcanan ‘Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi’ 11 yıldır bitirilemedi. İlk olarak 2011 yılında TOKİ tarafından yaklaşık 20 milyon TL’ye iki senede bitirilmesi planlanan kompleks, ihaleyi alan firmanın ilk senede iflas etmesi sonucu yarım kaldı.
2017 yılında tekrar ihale yapılması sonucunda bu kez ‘yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi’ ihalesi 30 milyon TL bedelle Kançul İnşaat isimli firmaya verildi. Kançul İnşaat o dönemde işi bitiremedi. Yaşanan gelişmelerin ardından ihale, 2020 yılı Aralık ayında Afyonkarahisar Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Yeni Müze Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi adı altında yaklaşık 50 milyon 555 bin TL’ye yine Kançul İnşaata verildi.
Geçtiğimiz 2022 Haziran ayında açılması planlanan tesis yine tamamlanamayınca 6 Ekim 2022 tarihinde dördüncü ihale yapıldı. İhaleyi ise 19 milyon 245 bin TL ile yine Kançul İnşaat kazandı. Böylelikle 11 yıldır bitirilmeyen müze için toplamda yaklaşık 120 milyon TL’nin üzerinde para harcanmış oldu.
'BU DÜZEN RESMEN VURGUN DÜZENİDİR'
Konuya ilişkin değerlendirmelerde buşunan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, "Buradan sorumlulara soruyorum; Afyon Yeni Müze Kompleksi sizin rant paylaşım alanınız mı? 2011 de 20 milyona ihale edilen, 11 yıldır bitirilmeyen, şu ana kadar 120 milyonun üzerinde para ödenen bu inşaatın ihalesinin 3 defa üst üste aynı firmaya verilmesinin sebeplerini açıklar mısınız? İhale veriliyor ancak bitirilmiyor, sonra yine aynı firmaya veriliyor. Değerli basın, bu konuda sizlere de önemli sorumluluklar düşüyor! Bu düzen resmen vurgun düzenidir. Bu yapılan halktan alınan vergilere çökmektir. Bu konu her gün baş manşet olmalı ve gündemden düşmemelidir. Tüyü bitmedik yetimlerin hakkını yiyenlere zehirzıkkım olsun. Allah’ın izni halkımızın desteğiyle iktidara geldiğimizde, bu yapılan haksızlıkların hesabını kuruşuna kadar soracağımızın ve burunlarından fitil fitil getireceğimizin bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
BirGün
Halil Falyalı'nın cezaevinden çıkan eski ortağı konuştu: Sedat Peker hakkında flaş sözler!47 izlenme
Savaş yeniden alevlendi; İsrail, Batı'dan yardım istedi!19 izlenme
AKP, Kuşadası'nda 10 kişiyi öldüren PKK'lının amcasını başkan adayı yapmış!554 izlenme
Kızılay Başkanı’na bir de madalya mı verilecek!23 izlenme
Cehaletin böylesine pes doğrusu! 'Dolarla işimiz yok ben Türk parasına bakarım'49 izlenme
Melih Gökçek, Mansur Yavaş'a araziyi ranta açmadığı için kızdı63 izlenme
Başkan Salman, makam aracını iade etti!123 izlenme
Erdoğan'a hayatının şokunu yaşatacak anket: Bu kadarını kimse tahmin etmiyordu110 izlenme
Minguzzi'nin katilleri en geç 30 yaşında serbest kalacak!
İsrailli sol partilerden ortak açıklama: Sorumlu Netanyahu hükümetinin canice işgal politikası
İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtmıştı: Avukat Burak Saldıroğlu’na tahliye!
Bahçeli rest mi çekti: Sular durulmuyor, Cumhur İttifakı kaynıyor!