Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Ataşehir İçerenköy'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına ek olarak 1200 yataklı şehir hastanesi yapılacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili bilgi veren AKP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem “Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bahçesine ilave olarak Hazine’den Sağlık Bakanlığı’na arsa tahsisi yapılıyor. Mülkiyet konusundaki problemler çözüldü. 1200 yataklı yeni araştırma hastanesi yapılacak” demişti. Anadolu yakasının en değerli arazisi olarak bilinen 180 dönümlük parsel, uzun süre Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında tahsis tartışması yaşanmasına neden olmuştu. Şimdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Fatih Sultan Mehmet Hastane binasının dışında kalan yaklaşık 60 dönümlük bölüm de PTT Genel Müdürlüğü'nden Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Araziye 1200 yataklı şehir hastanesi yapılmasına karar verilince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da tamamı ağaçlarla kaplı doğal sit alanı olan arazi için harekete geçti. İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 23 Şubat 2005 tarihli kararı ile “3.Derece Doğal Sit Alanı” ilan edilen 180 dönümlük parselin durumu, 2017 yılında çıkarılan sit alanlarının yeniden tanımlandığı yönetmelik kapsamında değiştirildi.Bakanlık 25 Ocak 2019 tarihli kararı ile söz konusu parseli “Doğal SitSürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescilledi.
SİTLER YENİDEN TANIMLANDI
Bu değişiklik, sit alanlarında koruma kullanma dengesi gözetilerek belli yoğunlukta inşaat yapılabilmesi anlamına geliyor. 2017 yılında çıkarılan yönetmelik ile 3.derece doğal sit alanları, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları” şeklinde yeniden tanımlanmıştı. Bu alanlarda yönetmeliğe göre düşük yoğunlukta konut ve turistik tesis yapılabiliyor. Ayrıca Koruma Bölge Komisyonu izniyle katı atık düzenli depolama tesisi, atık su arıtma tesisi, yat çekek yeri, akaryakıt istasyonu, sanayi tesisleri ve madencilik faaliyetleri de yapılabiliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/1200yataklisehirhastanesiicinsitderecesidegistirildi3753728/?fbclid=IwAR3TozjTkw8wy_rBOebxvKtV36kspTPmk0ufnpq7R4ijRS2Av2AER1ByM8
Maaşları 95 bin liraya yükseltilince bayram ettiler26 izlenme
Osmanlı bahane ticaret şahane!150 izlenme
CHP erken seçim için sahaya iniyor: Tarih belli oldu24 izlenme
Afyonkarahisar'da ilginç suçlama: Burcu Köksal karikatürü Erdoğan'a hakaret sayıldı28 izlenme
TUSİAD başkanı bombaladı: Ekonomik tabloyu tek kelimeyle özetledi!51 izlenme
Namaz çıkışı koruma polisine ayakkabısını ve kerata tutturan kaymakam asaleten atandı29 izlenme
Narin'in cesedini kontrol etmek için günlerce balık tutmaya gitti!147 izlenme
Restore edeceğiz diye 451 yıllık çeşmeyi yıktılar!118 izlenme
Merdan Yanardağ’dan Mehmet Barlas’a: "Dikkat et, yaptığın bir darbe çağrısı!"
Eski THY Başkanı Karlıtekin'den 3. Havaalanı için flaş itiraf! '2 Milyar Dolara Atatürk Havaalanı, S.Gökçen'e de 2. pist yapılmak şartı ile ihtiyacı görürdü'
Milyarlık servetle yakalanıp 'zekâmın karşılığı' demişti: Rüşvetçi bürokrata tahliye
Esad'ın kaçışında göz ardı edilen detay: Kaçarken yanına aldığı 2 isim ortaya çıktı