Yunanistan'ın muhafazakarsağ eğilimli en eski gazetesi Estia, dünkü sayısında, İngiltere'nin Atina, Kıbrıs Rum Yönetimi ve Ankara büyükelçilerinin, Yunan hükümetinin bakanları, ana muhalefet Syriza partisi temsilcileri, gazete yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve analistleri Yunanistan'da bir araya getirerek, Türkiye'yi tartıştığı ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kansız gidişi'nden söz ettiğini öne sürdü.
Akşam’ın haberine göre gazete, "Atina, Lefkoşa ve Ankara gibi kilit görevlerdeki üç önemli İngiliz Büyükelçinin komşu ülke Türkiye'deki durum konusunda görüş alışverişi alışılagelen bir uygulama değil, üstelik bu kadar geniş katılımla" ifadesini kullanarak, İngiltere'nin Atina Büyükelçisi Matthew Lodge'un organizasyonunu 'olağanüstü' diye değerlendirdi.
Gazete, "Buluşmanın ilk olarak gizli kalması planlanmıştı. Ancak görüşme sızdırıldı. Gazetemiz de en azından dört kaynakla iletişime geçerek toplantıda konuşulanları ve tam katılımcılarını, ayrıca tartışmanın tam içeriğini öğrenmeye çalıştı" dedikten sonra edindiği bilgileri şöyle aktardı:
"İşin özü, büyükelçilerin Türkiye'ye ilişkin çizdikleri resimde. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi (Dominick Chilcott), İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkilinin de önünde, artık Erdoğan'ın iktidardaki günlerinin sayılı olduğunu, yeni bir duruma kansız bir geçişin ihtimal dışı olmadığını söyledi. Bunun üzerine (Erdoğan'ın) sağlığına dair söylentilere dair detaylı bir tartışma yaşandı."
Tartışmada 'darbe senaryoları'nın da konuşulduğuna işaret eden Estia gazetesi, "Bir saray darbesinde ailesinin korunması ve güven altına alınmasına yönelik garantilerle iktidarın barışçıl teslimine liderlik edebilecek şahıslara atıfta bulunuldu" diye yazdı. Gazete, "tartışmalardan, bu isimlerin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve görevdeki iki yetkili olduğunun anlaşıldığını" öne sürdü.
Gazeteye göre, "Başta Ankara Büyükelçisi olmak üzere İngiliz diplomatlar, 'Yunanistan açısından Türkiye önemli ama Türkiye açısından Yunanistan o kadar önemli değil. Ancak Yunanistan rehavete kapılmamalı, çünkü Erdoğan Ege'de sıcak bir olaya neden olarak kahramanca bir çıkış teşebbüsünde bulunabilir, ya da aksine Ege'deki sıcak olaydan yararlanıp bunu iktidarda kalmak için kullanabilir' dediler."
Gazete, toplantıda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir daha tahminlerini boşa çıkaracağı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023'teki 100. yılını kutlayacağına" dair karşıt görüşlerin de dile getirildiğini not etti.
Estia'ya göre, toplantıda Başbakan Kiriyakos Miçotakis'in gelecek Mayıs ayında erken seçim ilan edeceği, gerekçe olarak da 'Türkiye ile savaş'ı göstereceği de konuşuldu.

Polisi, jandarmayı şirketi gibi kullanan ülkücü Tolgahan Demirbaş kimdir?55 izlenme
Benzin ve motorine yine zam geliyor53 izlenme
İnce açıklama yaparken tweet attı! "Açıklamanın arkasındayım"298 izlenme
‘Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?’ diyen siyasetçi geri adım attı!73 izlenme
Erdoğan’ın projesi çöktü… KONDA’nın anketinden çarpıcı sonuçlar: Oruç tutan, namaz kılan sayısı düştü95 izlenme
Economist: Erdoğan itibarının uğrayabileceği zararı, medyayı susturarak sınırlı tutmayı başardı571 izlenme
AKP’nin toplantısının harcamalarını belediye yaptı!118 izlenme
Ekonomik kriz elektriği çarptı!102 izlenme
Fuat Uğur'un Sinem Dedetaş'a yönelik çirkin yorumuna karşı harekete geçildi
Popçular konser erteledi AKP’liler açılış yaptı!
Mersin’de orman yangını çıktı!
Hataylı depremzedeler elektrik sorununun bir türlü çözülememesine isyan etti! "Bir halkı komple hedef göstererek elektriksizliğe mahkûm edemezsiniz"