CHP Ekonomi Masası’nın Nevşehir’de turizm işletmecileri ile yaptığı toplantıda konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “AK Parti Genel Başkanı bugün yaptığı grup toplantısında nihayet 128 milyar doları sattıklarını itiraf etmiş. Bu önemli bir aşama ama bu yetmiyor," diyerek "Şunu bilmemiz lazım: Nasıl, niçin, kime satıldı?" sorusunu yöneltti.
"Serbestçe dalgalanan kur rejiminde rezervleri kullanmak suretiyle kura müdahale etmenin yolları vardır. Bu yolların da saydam olması lazım," diyen Öztrak şöyle devam etti:
"128 milyar dolardan bahsediyoruz Merkez Bankası’nın internet sitesinde dövize yapılan müdahaleler yazıyor. Ama bu son dönemde yapılan 128 milyar dolarlık müdahale ile ilgili tek bir kayıt yok. Şmdi bu safhadan sonra yapılması gereke;. bu 128 milyar dolar Merkez Bankası’nın kasasından nasıl, hangi yöntemle çıktı? Sonuçta da bu nereye gitti?
Sürekli bir Berat Albayrak güzellemesidir gidiyor. Ben çok merak ediyorum; bu kadar iyiyse, bu kadar önemli işler yaptıysa neden değiştirdiniz? Türkiye Cumhuriyeti aşiret değil. Krallık falan da değil. Türkiye Cumhuriyeti bir devlet. Devlet olmanın da belli kuralları vardır. Bu kurallar çerçevesinde yapılan işler hakkında kamuoyu bilgilendirilir, hesabı kitabı verilir, Kamuoyu da gereken değerlendirmeyi yapar.”
ERDOĞAN’IN ‘128 MİLYAR DOLAR’ AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında CHP tarafından Merkez Bankası rezervlerinden çıktığı öne sürülen 128 milyar dolar ile ilgili “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır” demişti.
https://www.birgun.net/haber/128milyardolarmerkezbankasininkasasindannasilcikti335333
AKP'de 'Devlet Bahçeli' krizi! "AKP'ye atanmış kayyum gibi"52 izlenme
750 milyon dolar harcanan Ankapark kapatıldı!2430 izlenme
Avukatın enkazdaki 22 günlük nöbeti sonuç verdi48 izlenme
Erdoğan'a prompter yetmedi! Sözleri, duraksadığı anlarda fısıltı ile hatırlatıldı!105 izlenme
Yaren Leylek'in deprem öncesindeki ve deprem anındaki davranışları dikkat çekti55 izlenme
AKP'nin Kocaeli'nde düzenlediği 'Gençlik Şöleni' görüntüleri AKP'lileri birbirine düşürdü23 izlenme
Bakan Koca yeni corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 257.032'ye, can kaybı da 6.102'ye yükseldi!108 izlenme
Saat 21'i işaret etmişti, Kılıçdaroğlu Saray'ın trollerini ifşa etti! 'Ahlaksızlığın sınırı yok, çocuklar bile araç...'79 izlenme
Balıkesir'in Savaştepe ile Altıeylül ilçeleri arasında çıkan orman yangını devam ediyor! Bir mahalle tahliye edildi
Azerbaycan Ordusu bir kasaba ve birkaç köyü işgalden kurtardı!
İsrail’den Mısır’a tehdit: Bombalarız
Aktroller fena tökezledi! Ekrem İmamoğlu’nun mitingini Yıldırım’ın sandılar!