FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında gazi olan Muharrem Kaşıtoğlu, iktidara sert eleştiriler yöneltti. Kaşıtoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Halk TV’de İnan Demirel’in sunduğu programa katıldı. Sunucunun "15 Temmuz'u siz nasıl görüyorsunuz, değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kaşıtoğlu, şu şekilde yanıt verdi
"15 Temmuz, tabii üzerinden 6 yıl geçti. O günkü sıcaklığıyla, değerlendirmelerimizle bugünküler arasında maalesef çok fark var. Şahsım adına bunu söyleyebilirim. Tabii ki bu değişimin sebebi; ülkede 6 yılda yaşananlar. Darbe girişimiyle ilgili yeterince mücadele edilmemiş olmaması, darbeyle birebir iltisaklı isimlerin çok yakın akrabalarının iktidar tarafından bürokraside görevlendirilmeleri, hala bürokraside FETÖ iltisaklı insanların varlığının devam ediyor olması, muhalefet tarafından defalarca 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergelerinin MHP-AKP tarafından sürekli reddedilmesi bizim düşüncelerimizin ciddi anlamda değişmesine sebep olmuştur."
15 Temmuz gecesi neler oldu?
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 6 yıl önce darbe girişiminde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi.
KÖPRÜLER TUTULDU
Akıncı Üssü'nden havalanan F-16'lar Ankara üzerinde alçak uçuşa başladı. Askeri hareketliliğe ilişkin gelişmeler, haber kanallarına saat 22.28'de yansıdı. Televizyonlar, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlerin askerlerce engellendiğini "son dakika" olarak duyurdu.
TRT’DEKİ DARBE BİLDİRİSİ
Darbecilerin kontrolündeki helikopterler, Yenimahalle'deki MİT yerleşkesini taradı. Eski Yarbay Ümit Gençer, TRT'yi işgal ederek darbe bildirisini okuttu.
251 ŞEHİT
Darbe girişiminde, yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldığı kayıtlara geçti. Türkiye'nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150'si Ankara'da, 99'u İstanbul'da, 2'si Muğla'da şehit oldu.
Yeniçağ
Başkan Yardımcısı Oktay: Kızılay'ın kendi Genel Kurulu var, kendi yönetimini belirliyor
Salgın AKP’lilere üç gün önce yok bayram günü var! İşte AKP'lilerin bahanesini çökerten kare!
Diyarbakır'da trafo yenileme ve kaçak elektrik kontrolü yapan enerji şirketi çalışanlarına silahlı saldırı
AKP'li belediye milyonlarca lirayı 'boşa' harcayacak!
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralandı! Listede Türkiye'den 17 kurum var
Amerikan doları bu videoyu izlesin, Vallahi utancından özür dileyip gider kendi ayağıyla teslim olur !
AKP ve MHP; İBB'nin öğrenci yurdu yapmasını engelledi
Merkez Bankası'na kağıt ve mürekkep yetişmiyor! 'Bu hayra alamet değildir' diye duyurdu
Tasarruf Saray’ı pas geçti: 8 ayda tam 3,4 milyar TL!
Bir Varlık Fonu klasiği daha! Botaş’tan rekor zarar